Sidebar

Tokią antraštę skelbia didieji Lietuvos žinių portalai po vakarykščio Vilniaus universiteto atletų pasirodymo. Sportininkai Bydgoščiuje (Lenkijoje) vykstančio Europos jaunimo iki 23-ejų metų (U23) čempionato atranką įveikė pirmais bandymais.

Ieties metimo varžybose antrą sezono rezultatą tarp bendraamžių turintis Matematikos ir informatikos fakulteto studentas Edis Matusevičius įrankį numetė 75,54 metro ir iškart įvykdė kvalifikacinį normatyvą (74,00 m). Tarp visų atrankos dalyvių lietuvio rezultatas buvo ketvirtas. Praėjusią gegužę E. Matusevičius pagerino Lietuvos rekordą, ietį numetęs 84,78 m. „Nėra skirtumo, koks normatyvas, vis tiek reikia mesti. Negali atsipalaiduoti net jei reikia numesti tik 74 metrus. Nes, jei atsipalaiduosi, tai ir nenumesi. Išvakarėse truputį „per galvą gavau“, kad ne 76-77 metrai, bet vis tiek reikia mesti, o nusiteikimas buvo toks, kaip pagrindinėms varžyboms“, – po rungties pasakojo E. Matusevičius.

Moterų trišuolio rungties titulas vis dar gali likti Lietuvoje. Prieš dvejus metus pirmenybių nugalėtoja tapo Dovilė Dzindzaletaitė, tuo tarpu Bydgoščiuje užtikrintai šuoliuoja Filosofijos fakulteto studentė Diana Zagainova. Sportininkė jau pirmu bandymu nušoko 13,10 metro ir į finalą žengė dešimtu rezultatu. Praėjusiais metais taip pat Bydgoščiuje vyko pasaulio jaunimo čempionatas, kuriame viena iš favoričių laikyta D. Zagainova neprasibrovė į finalą. Šį kartą scenarijus klostėsi kur kas palankesne linkme. „Gerai atsimenu tą jausmą, kaip pralaimėjau, bet negalvojau apie tai, kad tada prastai jaučiausi, kad nelabai pasisekė. Dabar visai kitas darbas, visai kitas pasiruošimas. Atvažiavau tikrai gerai pasiruošusi. Nors pagal amžių esu jauniausia, bet tikslas ir buvo kuo greičiau įvykdyti kvalifikacinį normatyvą ir greičiau išeiti iš ten“, – džiaugėsi D. Zagainova.

2017.07.13 EU23 cempionatas diana zagainova

Sportininkė džiaugėsi didele palaikymo komanda – ją stadione ragino šeima, vaikinas ir draugai. Be to, atvyko tiek dabar ją treniruojantis Kęstutis Šapka, tiek ispanas Rafaelis Blanqueras Alcantudas. Nuo rugsėjo į šį Ispanijos miestą išvykti planuoja ir D. Zagainova. „Dabar galima ramiai ruoštis finalui ir ten pademonstruoti geriausią rezultatą. Labai džiaugiuosi, kad mano abu treneriai yra čia su visa didžiule palaikymo komanda. Džiugu, kad treneriai bendravo, – šyptelėjo trišuolininkė. – Ar varžovės žvelgia kitaip dėl to, kad Dovilė laimėjo prieš dvejus metus? Dovilė paliko gerą pėdsaką trišuolio istorijoje, tad be abejo varžovės pamačiusios mūsų aprangą šiek tiek jaučia nerimą, nes žino, kokia tai šalis ir kad galima tikėtis gerų rezultatų.“

VU atletų pasirodymai kvalifikacijoje

Šaltinis: www.lengvoji.lt
Foto: Robertas Trakys

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos