Sidebar

Pasaulio kariškių orientavimosi sporto čempionato finišo tiesioji Lietuvos atstovams buvo itin sėkminga. Suomijoje Haminos miškuose dinamiškoje estafetės rungtyje bronzos medalius laimėjo karės savanorės eilinės Indrė Valaitė, Medicinos fakulteto studentė Vesta Ambrazaitė ir jaunesnioji eilinė Sandra Paužaitė, kartu ir čempionato komandinėje įskaitoje bendroje rikiuotėje patekusios į geriausiųjų trejetuką.

kariskesLOSF nuotr.

Komanda varžybų metu po kiekvieno etapo stabiliai vietą išlaikė trečioje pozicijoje. Bendru startu išbėgusi V. Ambrazaitė 3,9 km distanciją pagal laiką įveikė trečia ir grįžo į priekį praleidusi tik Danijos ir Rusijos atstoves. Tačiau pati intriga kovoje dėl medalių išliko iki pat finišo. Paskutiniu etapu išbėgusi S. Paužaitė varžybų viduryje į priekį įsiveržusių lyderių esčių komandą vijosi mažiau nei puse minutės. Galiausiai po žiūrovų demonstracinio punkto likus trečdaliui distancijos, S. Paužaitė bėgo jau kartu su buvusia lyderių atstove Laura Joonas – kovoje dėl bronzos medalių. Kariška disciplina Lietuvos atstovės neišmušė iš vėžių ir priešpaskutiniame punkte varžovei padarius klaidą, finišavo ją palikusi už nugaros daugiau nei puse minutės.

Moterų estafetėje auksą pelnė Lenkijos kariškių trijulė, sidabras atiteko Rusijos komandai.

Lietuvos rinktinei varžybų maratonas tęsis ir toliau – iškart po pasaulio kariškių čempionato dalis komandos nuo Suomijos Rytinės sienos pajudėjo į Vakarus. Joensū mieste šeštadienio išvakarėse bus duotas startas didžiausioms pasaulyje orientavimosi sporto komandinėms estafetėms.


Šaltinis: www.orienteering.lt

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos