Sidebar

SELL žaidynėse net 143 medalius nuskynę Lietuvos studentai birželio 15 d. buvo apdovanoti Švietimo ir mokslo ministerijoje.

visi

Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė įteikė diplomus Lietuvos universitetų sportininkams, iškovojusiems medalius Suomijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos (SELL) studentų žaidynėse.

„Labai džiugu, kad beveik kas antras medalis atiteko Lietuvos studentams. Sporto dvasia  reikalinga ne tik rungtyniaujant, bet ir tobulėjant, siekiant tikslų gyvenime. Įteikdama diplomus noriu padėkoti už įdėtas valandas ir dienas darbo. Tikiu, kad už viso to darbo slypi daug gražių akimirkų, naujų pažinčių, draugysčių“, – kalbėjo ministrė J. Petrauskienė.

Bendroje medalių įskaitoje Lietuvos studentai buvo nepralenkiami – mūsiškiai iškovojo net 51 aukso, 50 sidabro ir 42 bronzos medalius, viso – 143. Prie tokios gausos Vilniaus universiteto sportininkai prisidėjo su 16 medalių.

Medalių rikiuotėje antri liko latviai – 94 medaliai, treti – rusai, iškovoję 23 medalius. Viso žaidynėse Rygoje dalyvavo per 1500 sportininkų iš 12 šalių – Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Rusijos, Kinijos, Australijos, Vokietijos, Čekijos, Slovakijos, Libano ir Jungtinės Karalystės.

Universitetų rikiuotėje į 11-tuką geriausių pateko net 6 mūsų šalies universitetai – Lietuvos sporto universitetas (LSU), Vilniaus universitetas (VU), Lietuvos edukologijos universitetas (LEU), Klaipėdos universitetas (KU), Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) ir Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU). 

orientacinisstrazdas copy

Šaltinis: http://www.sportas.info/

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos