Sidebar

Paskutinį balandžio savaitgalį Vilniaus universiteto orientacininkai, kartu su beveik pusseptinto šimto dalyvių, leido kalvotose Trakų apylinkėse. Jau tradicinėmis tapusios, dešimtą kartą organizuojamos "Pavasario Taurės" varžybos sutraukė stipriausius orientacininkus ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Latvijos, Lenkijos, Čekijos, Baltarusijos, Ukrainos, Rusijos bei Olandijos.

Pirmąją dieną dalyviai varžėsi vidutinėje trasoje. Medicinos fakulteto studentė Vesta Ambrazaitė 4,9 km trasą su 21 kontroliniu punktu įveikė per 33 min. ir 13 sek. bei savo grupėje finišavo trečia, nuo lyderės alytiškės Sandros Paužaitės atsilikusi 2 min.

Matematikos ir informatikos fakulteto pirmakursė Kastė Rutkauskaitė tą pačią trasą įveikė per 36 min. 21 sek. ir bendroje grupėje buvo penkta. Viso moterų elito grupėje startavo 29 dalyvės.

Vyrų elito grupėje pirmąją dieną geriausiai pasirodė Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto studentas Gytis Nakvosas, užėmęs 7-ąją vietą. Jis 5,8 km trasą su 23 kontroliniais punktais įveikė per 36 min. 50 sek. ir nuo lyderio Tomo Kuzminskio atsiliko kiek daugiau nei 4 min. Viso grupėje startavo 44 dalyviai.

Antrąją varžybų dieną laukė ilga ir fiziškai sunki trasa. Ir toliau džiugino stabilus merginų pasirodymas. Vesta Ambrazaitė užtikrintai finišavo antra, 10,2 km trasą su 22 kontroliniais punktais įveikusi per 1 val. 13 min ir 27 sek., o Kastė Rutkauskaitė liko septinta, tačiau atskiroje amžiaus grupėje kvalifikavosi antra, nusileidusi tik varžovei iš Lenkijos. Viso startavo 26 dalyvės.

Vyrų grupėje antrąją dieną dalyviams teko įveikti 13,4 km trasą su 28-iais kontroliniais punktais. Prizines vietas šįkart išsidalino svečiai iš užsienio. Gytis Nakvosas užėmė 10-ąją vietą, trasoje užgaišęs 1 val. 28 min. ir 13 sek., o Matematikos ir Informatikos fakulteto alumnas Gediminas Janušis - 12-ąją, užfiksavęs laiką 1 val. 33 min. 19 sek. Viso vyrų grupėje startavo 36 dalyviai.

Nuo studentų nedaug atsiliko ir Vilniaus universiteto dėstytojai, nepabūgę klaidžių Trakų rajono miškų ir laikę tempą savo amžiaus grupėse. Fizikos fakulteto profesorius Gytis Juška buvo nenugalimas ir abi dienas triuškinamai lenkė varžovą iš Kauno. Vos akimirkos iki prizininkų pakylos abiejų dienų sumoje pritrūko Sveikatos ir sporto centro lektoriui Romualdui Kniukštai, kuris liko ketvirtas. Kitoje amžiaus grupėje 5-ąją vietą užėmė Ekonomikos fakulteto docentas Ramūnas Časas. Šiek tiek sėkmės pritrūko Matematikos ir Informatikos profesoriui Remigijui Leipui, kurio laikas liko neįskaitytas dėl neteisingų atžymų.

Artimiausiu metu orientacininkų bendruomenės laukia įtemptas tvarkaraštis. Artėjantį savaitgalį dalyviai varžysis kasmetinėse Vilniaus daugiadienėse varžybose, o dar po savaitės - Lietuvos čempionate trumpoje trasoje Panevėžyje. Mėnesio antroje pusėje studentai vyks į Baltijos šalių čempionatą bei SELL studentų žaidynes.

orientacinesOrienteering.lt nuotr.

Rezultatai

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos