Sidebar

milda donataA. Pliadžio nuotr.


Šį savaitgalį Trakuose vyko Lietuvos irklavimo rinktinės atrankos regata, po kurios nacionalinės komandos konsultantas Giovanni Postiglione su trenerių komanda apsisprendė dėl ekipos, kuri dalyvaus Europos suaugusiųjų irklavimo čempionate (gegužės 26-28 dienomis, Račicėse, Čekijoje), sudėties.

Nuspręsta, kad vienvietę Senojo žemyno pirmenybėse irkluos Armandas Kelmelis, porinę dvivietę – Martynas Džiaugys ir Saulius Ritteris, porinę keturvietę – Dovydas Nemeravičius, Mindaugas Griškonis, Rolandas Maščinskas ir Aurimas Adomavičius, o moterų varžybose vienviete startuos VU studentė Milda Valčiukaitė.

Kaip žinia, M.Valčiukaitė liko viena valtyje, kai iš sportinę karjerą netikėtai nusprendė sustabdyti pernai dviviete olimpinę bronzą iškovojusi Donata Vištartaitė-Karalienė. Olimpinėse žaidynėse Rio de Žaneire sidabrą iškovoję S.Ritteris ir M.Griškonis šįkart Europos pirmenybėse plauks skirtingose įgulose.

Europos čempionate šiemet dalyvaus ir vyrų keturvietė be vairininko, bet sėsti į ją kol kas pretenduoja 5 sportininkai, o sprendimas dėl tikslios komandos sudėties bus priimtas po pasaulio taurės 1-ojo etapo (gegužės 5-7 dienomis vyks Belgrade, Serbijoje). Serbijos sostinėje Lietuvos komandos atrodys kitaip nei Europos čempionate. Pasaulio taurės 1-ajame etape vienvietes irkluos M.Valčiukaitė, Dominykas Jančionis ir Žygimantas Gališanskis, porinės divietes – M.Griškonis ir S.Ritteris bei Giedrius Bieliauskas ir A.Kelmelis, o porinę keturvietę – D.Nemeravičius, M.Džiaugys, R.Maščinskas ir A.Adomavičius.

 

Šaltinis: www.15min.lt

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos