Sidebar

IMG 6742901a4a59949e292e14548deb4f4d V copy

Birželio 1-2 d. savaitgalį Vokietijoje, Stolbergo mieste vyko Europos svarsčių kilnojimo čempionatas, kur Lietuvos rinktinės sudėtyje startavo dar nesenai buvę Vilniaus universiteto studentai, o dabar gerai žinomi svarsčių kilnojimo meistrai – alumnai Dangiras Lukošius (GMC), Ovidijus Tarutis (TF) ir Giedrius Vaitukaitis (MF).

Į Vilnių Dangiras ir Ovidijus grįžo su puikiais pasiekimais - ilgo ciklo estafetėje, keldami 32 kg svarsčius, alumnai tapo vicečempionai, į preikį užleisdami tik Rusijos sunkiaatlečius, bronza atiteko Ukrainos sportininkams. Giedrius taipogi grįžo ne tuščiomis: startavęs mėgėjų grupėje, buvo apdovanotas sidabro medaliu, o dviejų svarsčių stūmimo veiksme iškovojo mažąjį aukso medalį.

Džiugu, jog VU alumnai, tapę savo srities specialistais, pirmuosius žingsnius šioje sporto šakoje pradėjo būtent Universiteto, Čiurlionio gatvėje esančioje, sunkiosios atletikos salėje, padedant VU sunkiosios atletikos rinktinės treneriui Rimantui Cijūnėliui, ir iki šiol garsina ne tik VU, bet ir Lietuvą.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos