Gegužės 31 dieną į Vilniaus universiteto Aula Parva plūdo namuose treniruočių aprangas palikę, besišypsantys Universiteto sportininkai, treneriai bei visi, prijaučiantys ir besidomintys sportiniu Universiteto gyvenimu. Mažojoje Auloje vyko kasmetinis 2018/19 m.m. Tarpfakultetinių olimpinių vilčių varžybų Rektoriaus Taurei laimėti uždarymo renginys, simbolizuojantis dar vienų sportinių mokslo metų pabaigą Universitete.

EK 180614 01032

„Šie metai Vilniaus universitetui – ypatingi, minime 440 metų sukaktį. Per daugiau nei keturis šimtus metų Universiteto tikslas visuomet buvo ne gauti, o duoti - žinias, kultūrą, mokslo pasiekimus, svarbiausia -  šviesius ir stiprius išsilavinusius žmones Lietuvai ir pasauliui; įvairiapusius žmones, gebančius suderinti savyje ir profesionalaus, ir socialiai atsakingo,  sava bei visuomenės sveikata besirūpinančio asmens savybes. Besibaigiant šiems akademiniams metams, noriu nuoširdžiai pasidžiaugti  studentais, garbingai atstovavusiais savo fakultetams jau 19-us metus vykstančiose Rektoriaus taurės varžybose, o Universitetui -  varžybose  Lietuvoje ir už jos ribų, bei padėkoti jų treneriams ir visiems kitiems, judėjusiems ir kartu judinusiems bendruomenę“ - sveikinimo žodžiais šventinį vakarą pradėjo VU Rektorius prof. Artūras Žukauskas.

Sveikatos ir sporto centro direktorė dr. Ramunė Žilinskienė apibendrino ne tik praėjusių mokslo metų pergales ir pasiekimus, bet ir sveikatingumo iniciatyvas Universiteto viduje ir išorėje. „Atsigręžiame į besibaigiančius 2018/2019-uosius mokslo metus ir yra kuo pasidžiaugti: studentus, o ir kitus bendruomenės narius, kvietėme ateiti ir judėti,  pažinti įvairovę ir rasti sau priimtiniausias veiklas:  rugsėjį visus Vilniaus universitetus vienijome „BeActive“ savaite, gruodį vyko didžiausias iki šiol buvęs Sporto kino festivalis, pavasarį pasitikome Sveikatos diena; visus metus vyko Sveikatos laboratorijos, pratybos, mankštos, treniruotės (ir studentams, ir darbuotojams), į fakultetus atkeliavo „Sveikatos dėžės“.  Vasarą vėl pradėsime Universitetų vasaros iššūkiu, išsiplėtusiu gerokai už universiteto ir Lietuvos ribų -  labai kviečiame visus studentus ir darbuotojus  - judėti, registruoti ir taip įsitraukti į bendruomenišką sveikatinantį žaidimą!“

VU sportininkus bei jų trenerius pasveikino ir Fizikos fakulteto - 2018/2019 m.m. Rektoriaus Taurės varžybų partnerio - dekanas prof. Juozas Šulskus. Vakaro metu buvo pagerbti Universiteto fakultetai-prizininkai, o jų dekanams ir atstovavusiems sportininkams įteiktos taurės.

Šiais metais I-ąją vietą bendrakomandinėje įskaitoje užėmė Medicinos fakultetas, čempionu tapęs pirmą kartą Rektoriaus taurės varžybų istorijoje! Iš viso fakulteto sportininkai surinko dešimt taurių:

Stalo teniso varžybos - I-oji vieta

Svarsčių kilnojimo varžybos - I-oji vieta

Kroso varžybos - I-oji vieta

Lengvosios atletikos varžybos - II-oji vieta

Rankos lenkimo varžybos - II-oji vieta

Tinklinio varžybos - II-oji vieta

Vaikinų krepšinio varžybos - III-oji vieta

Aerobinės gimnastikos varžybos - III-oji vieta

Keliautojų sporto varžybos - III-oji vieta

Futbolo varžybos - III-oji vieta                   

Apdovanojimus iš Rektoriaus ir Centro direktorės rankų atsiėmė fakulteto dekanas dr. Algirdas Utkus 

II-ąją vietą bendrakomandinėje įskaitoje užėmė Matematikos ir informatikos fakultetas, o iškovotas septynias taures atsiėmė dr. dekanas Paulius Drungilas:

Rankos lenkimo varžybos - I-oji vieta

Lengvosios atletikos varžybos - I-oji vieta

Futbolo varžybos - I-oji vieta

Keliautojų sporto varžybos - I-oji vieta

Svarsčių kilnojimo varžybos - II-oji vieta

Vaikinų krepšinio varžybos - II-oji vieta

Kroso varžybos - III-oji vieta

Bronza bendrakomandinėje įskaitoje atiteko Ekonomikos ir verslo administravimo fakultetui. Dekanė prof. Aida Mačerinskienė atsiėmė penkių sporto šakų taures:

Vaikinų krepšinio varžybos - I-oji vieta

Tinklinio varžybos - I-oji vieta

Stalo teniso varžybos - II-oji vieta

Svarsčių kilnojimo varžybos - III-oji vieta

Lengvosios atletikos varžybos - III-oji vieta

Likusios taurės iškeliavo į kitus Universiteto fakultetus: po dvi taures iškovojo Teisės fakultetas (futbolo varžybos - II-oji vieta; stalo teniso varžybos - III-oji vieta) bei Filologijos fakultetas (aerobinės gimnastikos varžybos - I-oji vieta; rankos lenkimo varžybos - III-oji vieta). Po taurę buvo apdovanoti Chemijos ir geomokslų fakultetas (tinklinio varžybos - III-oji vieta), Gyvybės mokslų centras (aerobinės gimnastikos varžybos - II-oji vieta), Filosofijos fakultetas (kroso varžybos - II-oji vieta) bei Fizikos fakultetas (keliautojų sporto varžybos - II-oji vieta).

Bendra 2018/19 m.m. Tarpfakultetinių olimpinių vilčių varžybų Rektoriaus Taurei laimėti rezultatų lentelė

Apdovanojus aktyviausius Universiteto fakultetus, buvo pagerbtas 2018 metų Vilniaus universiteto geriausių studentų-sportininkų dešimtukas. 2018 m. geriausia VU sportininke išrinkta Komunikacijos fakulteto studentė, 2018 m. Pasaulio irklavimo čempionė Milda Valčiukaitė. Likusieji dešimtuko studentai: šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė (EVAF), ilgų distancijų bėgikas, triatlonininkas Jaunius Strazdas (FsF), plaukikas Povilas Strazdas (TF), orientacininkė Vesta Aleliūnienė (MF), paplūdimio tinklininkai Ieva Dumbauskaitė (KF), Urtė Andriukaitytė (TSPMI) ir Lukas Každailis (EVAF), jėgos trikovininkas Antanas Baida (EVAF) ir plaukikė Justina Dilkaitė (MF).

Geriausių VU sportininkų 2018 metų pasiekimai

Galiausiai, šakočiais tradiciškai padėkota VU komandoms, atstovavusioms Universitetui šiais mokslo metais, ir jų treneriams. Jų tarpe apdovanota ir 2018 metų Vilniaus universiteto geriausia komanda - VU merginų krepšinio rinktinė, trenerė Loreta Berūkštienė.

 56386443 2195820937394864 2507772872320090112 o

Pirmąją šventės dalį užbaigė Teisės fakulteto dekanas prof. Tomas Davulis, drąsiai perimantis 2019/2020 m.m. Rektoriaus Taurės varžybų partnerio estafetę. Antros renginio dalies metu VU kavinėje pagerbti ir apdovanoti šių mokslo metų Lietuvos studentų čempionatų, tarptautinių SELL studentų žaidynių ir kitų varžybų nugalėtojai, taip pat aktyviausi VU treneriai ir darbuotojai.

Vakarą užbaigė šventinis tortas ir smagūs VU rinktinių prisistatymai, metų pergalių apžvalgos, sukurti video reportažai ir kt. Dėkojame visiems, šiais mokslo metais buvusiems, pagelbėjusiems bei judėjusiems kartu su VU Sveikatos ir sporto centru!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos