2

Kovo 1-3 dienomis Glazgo miestą užėmė Europos lengvaatlečiai - čia vyko 2019 m. Europos lengvosios atletikos uždarų patalpų čempionatas, kuriame dalyvavo dvi Vilniaus universiteto studentės.

2017 m. čempione tapusi šuolininkė į aukštį, Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto magistrantė Airinė Palšytė šių metų čempionate taip pat pasipuošė medaliu, tik kitos prabos - studentė iškovojo bronzą!

3

A. Palšytė šuolių į aukštį finalą pradėjo tobula serija ir be klaidų įveikė net šešias karteles. Tik 1,99 m kartelė sekmadienio vakarą Škotijoje buvo neįveikiama. Bronzą atnešė pirmuoju bandymu įveiktas 1,97 m aukštis. Į ją dar kurį laiką kėsinosi ukrainietė Kateryna Tabašnik, bet kartelė krito ir medalis buvo Airinės. Šuolininkė džiaugėsi, kad po sunkių dvejų metų nuo praėjusio čempionato Belgrade sugebėjo įrodyti visiems, ką iš tiesų gali.

„Nesinorėjo iškeisti to aukso. Bet po visų sunkumų, traumų ir dvejų metų duobės... Jau visi ir nusivylę buvo, gal ir nurašė, nebesitikėjo. Visgi, tai yra įrodymas, kad turiu viduje sportinio pykčio ir charakterio pakovoti už save. Net tada, kai ne viskas yra idealiai gerai“, – savo pasiekimą įvertino pati sportininkė.

Į klausimą dėl nesėkmingų bandymų įveikti 1,99 m aukštį, lengvaatletė atsakė, paminėdama naujai prieš metus įvestas technines taisykles: "Gal būčiau ir kitaip jam nusiteikusi, bet varžybų teisėjas pasakė, kad mūsų yra dvylika ir turėsime skubėti, nes jis yra griežtas. Bandymui pasirengti turime tik 30 sekundžių. Šis limitas įvestas prieš metus ir techninėms rungtims tai yra per mažai. Man galvoje reikia nusiteikti, ištrinti tą nepavykusį bandymą ir nusiteikti naujam. Jeigu būtų minutė, būtų geriau. Viskas buvo paskubėta. Prie tokių aukščių reikia daugiau susikaupimo, pamedituoti. Gaila, nes šį sezoną buvau labai arti tų aukščių."

Prieš dvejus metus Belgrade A. Palšytė pasiekė Lietuvos rekordą, peršokusi 2,01 m. Tada rimčiau pasipriešinti mūsiškei nepajėgė nė viena varžovė. Tačiau šį žiemos sezoną puikią sportinę formą, neskaitant A.Palšytės, demonstravo rusė Marija Lasickienė bei ukrainietės Julija Levčenka ir Katarina Tabašnik.

"Kai viskas pasibaigė, kurį laiką sėdėjau ne visai patenkinta savo vieta ir savo pasirodymu. Galiausiai nuėjau prie trenerės ir ji pasakė „nusišypsok, juk viskas gerai“. Tada supratau, kad tikrai – neblogai. Tas žingsnis į vasarą yra tikrai padarytas, yra labai daug taisytinų dalykų, kuriuos ištaisius bus tik pirmyn, o ne atgal“, – pasibaigus varžyboms kalbėjo A.Palšytė.

14


VU studentė yra vienintelė Lietuvos atstovė, šių metų čempionate iškovojusi medalį, tačiau ne vienintelė Vilniaus universiteto studentė, dalyvavusi varžybose. Penktadienį Glazge pasirodė ir trišuolininkė, tokio rango suaugusiųjų varžybų debiutantė, Filosofijos fakulteto trečiakursė Diana Zagainova, pirmąją čempionato dieną nušokusi 13,36 m ir užėmusi 15-ąją vietą be galimybės tęsti pasirodymą.

„Nesijaudinau, nes patirties nuo 2013 metų tarptautinėse varžybose turėjau nemažai. Visas varžoves pažįstu, tik pasiruošimas buvo sklandus. Tos milžiniškos pertraukos... Nekaltinu pertraukų, bet išėjau šokti, grįžau atgal, vėl apsirengiau, vėl nusirengiau. Pirmas šuolis buvo geras, bet žengiau labai mažai, o paskui nenorėjau, kad būtų trys x, todėl pradėjau reguliuoti įsibėgėjimą. Pritrūko šiek tiek sėkmės“, – sakė D.Zagainova, kuri vasario mėnesį vykusiame Lietuvos čempionate nušoko net 13,97 m.

Sveikiname debiutantę Diana, bei Europos čempionato bronzos prizininkę Airinę! Sėkmės ateinančiose vasaros varžybose!

Šaltinis: www.15min.lt
Foto: Alfredo Pliadžio

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos