1

Gruodžio 20 d. vakarą vyko prestižiniai „LTeam apdovanojimai 2018“. Juose tradiciškai pagerbti geriausi Lietuvos sportininkai. Pasiimti apdovanojimų ant scenos lipo devynių nominacijų laureatai, o renginio pabaigoje Austrai Skujytei buvo įteiktas Londono olimpinių žaidynių bronzos medalis.

2 copy

Džiugu, jog „Metų moterų komandos“ kategorijoje buvo nominuotos dvi Vilniaus universiteto studentės. Pagrindinis prizas, kaip ir 2017 metais, atiteko irkluotojoms - Komunikacijos fakulteto trečiakursei Mildai Valčiukaitei ir jos porininkei Ievai Adomavičiūtei. Pasaulio irklavimo čempionate Bulgarijoje Milda ir Ieva laimėjo aukso medalius. Moterų porinių dviviečių valčių 2000 metrų finale lietuvės be didesnio varžovių pasipriešinimo finišavo pirmos.

„Man jau tampa tradicija užlipti ant šios scenos. Už tai, kad tai galiu padaryti šeštus metus iš eilės, turiu būti labiau dėkinga kitiems negu sau. Nors su Ieva esame duetas, labai džiaugiuosi, kad nominacija vadinasi moterų komanda“, - teigė M. Valčiukaitė.

Šioje nominacijoje į apdovanojimą taip pat pretendavo ir tinklininkių duetas: to paties Komunikacijos fakulteto studentė Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė.

Į nominacijas sportininkai įtraukti už pasiekimus nuo 2017 metų gruodžio 1 dienos iki 2018 metų gruodžio 1 dienos. „LTeam apdovanojimai“ yra kasmetinis prestižinis geriausių Lietuvos sportininkų pagerbimas. Į juos pretenduoja tik olimpinių sporto šakų atstovai.

Apdovanojimų akimirkos

 Foto: Saulius Čirba

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos