Sidebar

Gruodžio 14 dienos vakarą Vilniaus dailės akademijos Gotikos salėje įvyko 2018 metų Geriausiųjų Lietuvos studentų sportininkų pagerbimo ir apdovanojimų vakaras. Renginyje apdovanoti geriausieji Lietuvos studentai sportininkai, kurie savo pasiekimais garsino savo universitetą ir šalį tarptautinėse sporto arenose.

Šventėje dalyvavo Lietuvos Respublikos Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Kęstutis Smirnovas, Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos kancleris Tomas Daukantas, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, Kūno kultūros ir sporto departamento prie LRV l.e.p. direktorė Kornelija Tiesnesytė, kunigas Ričardas Doveika. 

Iškilmingą apdovanojimų ceremoniją pradėjo kunigas Ričardas Doveika, palinkėjęs sportininkams sėkmingų ateinančių metų. 

Lietuvos studentų sporto asociacijos prezidentas Česlovas Garbaliauskas, kartu su Švietimo ir mokslo ministerijos mokymosi visą gyvenimą departamento patarėju Rolandu Zuoza, apdovanojo geriausius 2018 metų Lietuvos universitetų studentus sportininkus ir įteikė atminimo dovanas Rektoriams ir sporto centrų vadovams. Geriausia Vilniaus universiteto studente sportininke 2018 metais išrinkta irkluotoja, Komunikacijos fakulteto studentė Milda Valčiukaitė.

2LSKL 3NSTL

Vėliau prie LSSA prezidento prisijungus Lietuvos studentų lygos prezidentui Rimantui Cibauskui, buvo apdovanoti Lietuvos studentų krepšinio lygos geriausieji. Naudingiausia krepšininke tapo Komunikacijos fakulteto studentė Laura Juškaitė (trenerė Loreta Berūkštienė).

LSSA prezidentas kartu su Nacionalinės studentų tinklinio lygos Valdybos pirmininku Andriumi Gaidžiu apdovanojo Nacionalinės studentų tinklinio lygos geriausiuosius. Geriausia paplūdimio tinklininkė išrinkta Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto ketvirtakursė Urtė Andriukaitytė (trenerė Gražvilė Gatalienė). Geriausiu paplūdimio tinklininku pripažintas Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto ketvirtakursis Lukas Každalis (treneris Algirdas Bučinskas). 

img 1826

Ceremonijos pabaigoje buvo paskelbtas geriausiųjų studentų sportininkų penkioliktukas. Apdovanojimus įteikė Kęstutis Smirnovas ir Kornelija Tiesnesytė. Tarp geriausiųjų išrinkta ir Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto magistrantė, šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė. Pirmoji geriausiųjų penkioliktuko vieta atiteko irkluotojoms - Mildai Valčiukaitei ir jos porininkei Ievai Adomavičiūtei (porinė dvivietė). 

Taip pat Lietuvos asociacijos "Sportas visiems" generalinis sekretorius Giedrius Grybauskas VU Sveikatos ir sporto centrui įteikė padėka už prisidėjimą, vykdant Europos sporto savaitės "BeActive" programą.

Sveikiname geriausiuosius ir linkime puikių 2018 metų!

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos