Sidebar

SportShorts4 lt 01 copy

Šį ketvirtadienį prasidėsiančiame kasmetiniame Sporto kino festivalyje pirmą kartą vyks trumpametražių filmų konkursas „Sport Shorts“. Konkurso tema – įtrauktis ir įvairovė.

Kūrėjai buvo kviečiami siūlyti savo trumpo metro filmus apie sportą, kuris vienija. Filmais siekiama parodyti sportą kaip priemonę, kuri gali padėti įveikti socialinę, tautinę, rasinę, lytinę ir kitas atskirtis, laužyti stereotipus.

Konkurso dalyvių darbus vertino olimpinė, pasaulio bei Europos čempionė Rūta Meilutytė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto Olimpinio švietimo programos direktorė Vita Balsytė, Vilniaus universiteto Kauno fakulteto Audiovizialinio vertimo studijų programos dėstytoja Jurgita Astrauskienė, diplomatas, vertėjas, knygų apie sportą autorius, lenkų olimpinio komiteto Kultūros ir olimpinio švietimo narys Pawelas Krupka ir kino prodiuserė, kino gamybos kompanijos „M-films“ vadovė Marija Razgutė.

Nepraleiskite progos susipažinti su kandidatais bei taip pat atiduoti savo balsą už labiausiai patikusį trumpametražį:

VILNIUJE gruodžio 7 d., 15.00
KAUNE gruodžio 8 d., 13.00
KLAIPĖDOJE gruodžio 7 d., 18.30

Nubalsavus komisijai ir žiūrovams, dviejų filmų kūrybinių komandų laukia 1000 Eur vertės piniginiai prizai.

2 160x600

„Sport Shorts“ konkurso filmai:

„Bouldering Vilnius“ (Laipiojantis Vilnius). Filmas pristato tarptautinių studentų mainų programos dalyvių gyvenimą Vilniuje per laipiojimo sportą.

Kūrybinė grupė: Jensas Zierle, Demetre Datiashvili. Trukmė: 8 min.

„Metafora“. Filmas pasakoja apie negalią turinčio žmogaus norus bei draugų palaikymą.

Kūrybinė grupė: Marius Pocevičius, Robert Kovalevič, Brigita Beniušytė, Lukas Lukoševičius, Vakaris Indrekus. Trukmė: 3 min.

„Trūksta nedaug“. Irkluotojas Mindaugas Maldonis dalijasi mintimis apie sporto teikiamą naudą asmenybei ir visuomenei.

Kūrybinė grupė: Simonas Maldonis, Lukas Bučmis, Kristina Maldonienė, Žiedūnė Maldonienė, Julija Selezniova. Trukmė: 2:33 min.

„Ernis“. Filmas apie entuziastingą futbolininką, kuriam negalia netrukdo treniruotis, siekti tikslų bei priimti naujus iššūkius.

Kūrybinė grupė: Mantas Stankevičius. Trukmė: 15min.

„Kaip Andžeika nuo problemų bėgo“. Filmas apie paauglį, kurį sportas gelbsti nuo persekiojančių problemų.

Kūrybinė grupė: Martinas Kaminskas, Simonas Jurkynas, Abelis Alysovas. Trukmė: 7 min.

„Decisions we face“ (Sprendimai, su kuriais susiduriame). Filmas pasakoja apie parkūru užsiimantį vaikiną, neįgyvendintą svajonę ir jos siekimą.

Kūrybinė grupė: Tadas Mikštavičius, Andrius Sazanskis, Haroldas Savickas, Svajūnas Širmelis. Trukmė: 8:35 min.

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto ir VU Sveikatos ir sporto centro organizuojamas Sporto kino festivalis vyks gruodžio 6-9 dienomis Vilniuje (Kino teatre „Pasaka“), Kaune (Kino teatre „Romuva“) ir Klaipėdoje (Kion teatre „Arlekino“). Šis renginys yra nemokamas ir atviras visiems.

Sporto kino festivalis yra vienintelis kino festivalis Lietuvoje, skirtas sportui. Juo siekiama supažindinti Lietuvos visuomenę su sporto ir aktyvaus gyvenimo būdo teikiamomis naudomis, paskatinti domėtis sporto istorija.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos