Praėjusį penktadienį, lapkričio 23 d. iš įvairių Lietuvos vietų į Klaipėdą susirinko geriausi Lietuvos sunkiaatlečiai, teisę dalyvauti finale iškovoję ankščiau vykusiose zoninėse varžybose.

Rytis rytis

Į kiekvieną svorio kategoriją buvo pakviesta po šešis sunkiaatlečius, pasiekusius geriausius rezultatus. Kaip niekada daug į šias aukščiausio rango varžybas atvyko VU bendruomenės sunkiaatlečių, kurie gynė ne tik Universiteto, bet ir Vilniaus miesto garbę: Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto trečiakursis Antanas Baida, Matematikos ir informatikos fakulteto trečiakursis Mindaugas Ranauskas, Chemijos ir geomokslų fakulteto antrakursis Rytis Veverskis ir alumnai Lukas ŠverčiauskasAlbert Ginevič bei Dangyras Lukošius.

Pirmąsias varžybas pradėjo Antanas - nors gerokai pagerinęs savo asmeninius pasiekimus, studentas liko ketvirtoje vietoje ir iki garbės pakylos pritrūko vos vieno kilogramo. Varžybas toliau tęsė Lukas ir Mindaugas, kurie taip pat pagerino savo asmeninius rezultatus ir užėmė 5-ąją (Mindaugas) bei 6-ąją (Lukas) vietas. Albert į šias varžybas pateko su geriausiu rezultatu, tačiau neįveikė pradinio svorio rovimo veiksme.

Geriausiai sekėsi Ryčiui - jis iškovojo garbingą III-ąją vietą, raudamas štangą, o bendroje įskaitoje liko 4-oje vietoje. Vėlų vakarą paskutinis startavo Dangyras, kuris sunkesnių vyrų kategorijoje užėmė taipogi 4-ąją vieta.

Penktadienio varžybose startavo šios sporto šakos Lietuvos elitas, tad didžiuojamės VU sunkiaatlečių bei jų trenerio Rimanto Cijūnėlio pasiekimais!

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos