IMGP5560

Spalio 6 d., saulėtame Žukaučiznos kaime (Švenčionių raj.) vyko jau tradicija tapusios orientavimosi sporto varžybos, į kurias visą Vilniaus universiteto bendruomenę kvietė rektorius Artūras Žukauskas, o organizuoti renginį padėjo „OK Klajūnas“.

IMGP5532

Veiksmas vyko netoli Rektoriaus sodybos, o starto vietoje susirinko daugiau nei pusė šimto orientavimosi sporto entuziastų ir norinčių susipažinti su šia sporto rūšimi. Dalyviai draugiškai varžėsi trijose amžiaus grupėse. Vaikų grupė (iki 18 metų) turėjo įveikti 1,5 km trasą, jaunimo (iki 35 metų) ir subrendėlių grupės - ilgesnę ir sudėtingesnę 5 km trasą.

Greičiausiai tai vaikų grupėje padaryti pavyko Emilijai Staišiūnaitei ir Vincentui Petrui Časui. Jaunimo grupėje neaplenkiami buvo Matematikos ir informatikos fakulteto pirmakursė Rita Žilinskaitė, Rūta Pachomova ir Ekonomikos ir verslo administravimo f. absolventas Viktoras Staišiūnas. Subrendėlių grupėje I-osios vietos atiteko Dianai Noreikienei ir EVAF docentui dr. Ramūnui Časui (subrendėlių gr.).20181006 124039 copy

 

Varžybų metu visi norintys galėjo išbandyti radioorientavimosi sportą. Rektorius ir Fizikos fakulteto docentas dr. Arūnas Maršalka pademonstravo specialius imtuvus, kurie naudojami „lapių“ (nuolat veikiančių 2 m ir 80 m atstumu švyturių) medžioklėje, tad visi norintys galėjo patys surasti "lapes".

Visiems dalyviams grįžus iš Žukaučiznos miškų, sušilti padėjo prof. Ritos Žukauskienės paruošta karšta sriuba, o dieną užbaigė nugalėtojų apdovanojimai Rektoriaus prizais.

Siekdamas populiarinti orientavimosi sportą tarp VU bendruomenės narių, skatindamas aktyviai praleisti laiką ir stiprinti sveikatą, Vilniaus universiteto rektorius Artūras Žukauskas, kartu su „OK Klajūnas“, kiekvieną rudenį organizuoja tokio pobūdžio orientavimosi sporto varžybas, o šis ruduo - jau ketvirtas.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos