Sidebar

42654681 2221476964551981 4932304034288631808 oFoto: LEU Šviesa

Rugsėjo 24-27 d. Vilniaus aukštosiose mokyklose jau trečius metus iš eilės praūžė Europos sporto savaitės BeActive renginiai. Europos komisijos iniciatyva ir asociacijos „Sportas visiems“ dėka Europoje ir Lietuvoje projekto metu skatinama atkreipti dėmesį į fiziškai aktyvaus bei sportiško gyvenimo svarbą.

Sporto ir fizinio aktyvumo rodikliai šiais laikais kaip niekada žemi. Daugelyje Europos Sąjungos šalių ši tendencija tik blogėja. Tai ne tik kenčianti žmonių sveikata, bet visuomenės problema. Vilniaus universitetas, koordinuojantis projekto "BeActive" renginius Vilniaus aukštosiose mokyklose, įrodė, jog Lietuva yra aktyvi ir judri valstybė, palaikanti fizinį judėjimą skatinančius projektus. Kartu su mūsų Universitetu, šio projekto metu jėgas suvienijo ir Vilniaus studentus bei miestiečius išbandyti įvairias fiziškai aktyvaus laisvalaikio leidimo formas kvietė Vilniaus Gedimino technikos universitetas, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija, Mykolo Romerio universitetas, Lietuvos muzikos ir teatro akademija, Vilniaus dailės akademija ir Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademija (Lietuvos edukologijos universitetas).              

42404610 2218794551486889 9087710216295809024 o

Europos sporto savaitės pirmadienį, rugsėjo 24 d. Vilniaus aukštosiose mokyklose buvo organizuojami Diena pulse sporto užsiėmimai, pakeliantys pulsą ir užtikrinantys aktyvų savaitės startą. Nors oro sąlygos nebuvo pačios geriausios, Vilniaus universitete vyko stalo teniso turnyras, o šalia stadiono buvo galima išbandyti save punktų ieškojime specialiai BeActive savaitei paruoštoje orientavimosi sporto trasoje. Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademijos (Lietuvos edukologijos universitetas) sporto kompleksas studentus ir dėstytojus traukė šūksniais, sklidusiais iš užsiėmimo „Mesk sau iššūkį su Health and sport performance klubo treneriais“ - pastarieji negailėjo susirinkusiųjų ir pasistengė, jog šie užsiėmimą prisimintų visą savaitę! Lietuvos muzikos ir teatro akademijos  sporto salėje būrys meno atstovų atėjo susipažinti su aktyviu žaidimu, pavadinimu „Helpongas“. Stalo teniso legenda Helmutas Lisinas sukūrė šį žaidimą, vadindamas jį stalo teniso pusbroliu: stalo teniso rakete reikia pataikyti kamuoliukus į nurodytus taikinius. Mykolo Romerio universitete vyko aukščiausio pulso varžybos, nes čia treneris Ričardas Prybylskis vedė „Insanity“ užsiėmimą, žinomą kaip itin aktyvią, su keliais trumpais atokvėpiais treniruotę. Vilniaus Gedimino technikos universitete studentai galėjo išmėginti vis populiarėjantį Fitboksą, kurio treniruotės sistemą sudarė keturi pagrindiniai komponentai: bazinė kikbokso ir kovinė kikbokso technikos, funkcinių treniruočių motyvai ir judrieji žaidimai. Galiausiai, Vilniaus dailės akademijoje vyko ramiausio pulso užsiėmimas „Joga vakarienei“, kurios metu sąmoninga jogos pozų, kvėpavimo ir atsipalaidavimo tėkmė pakėlė dalyvavusių energijos lygį visai savaitei. 42520890 2220053494694328 8438775816472494080 o

Europos sporto savaitė dienai persikėlė į Generolo Jono Žemaičio Lietuvos Karo akademiją. Visi norintys buvo kviečiami fiziškai išbandyti kariūno duoną jau kasmetiniame BeActive Vilniaus aukštosiose mokyklose iššūkyje Diena kariuomenėje. Pirmiausia, LKA antrakursiai ir jų vadai pravedė pramankštą prieš fiziškai sudėtingą kliūčių ruožą; antrame žingsnyje gausiai susirinkusiųjų, tarp kurių didelį susidomėjimą parodė Lietuvos šaulių sąjungos nariai, laukė NATO standartais suprojektuota kliūčių trasa, iš pirmo žvilgsnio pasirodžiusi beveik neįveikiama, tačiau su nuolatine LKA kariūnu pagalba, patarimais bei palaikymu, dauguma, priėmusių iššūkį, įveikė ruožą ir liko apdovanoti medaliais, atminimo prizais ir neišdildomais įspūdžiais.

42424677 2218794411486903 8114532985652379648 o

Trečiadienio pavakarė buvo skirta judesiui, plastikai, ritmui ir gerai nuotaikai. Vilniaus universiteto trenerės Justina ir Kristina mokė saugaus judesio paslapčių, kaip sportuojant išvengti stuburo ar sąnarių traumų, o VDU Švietimo akademijos trenerė Viktorija - Zumbos judesių. Diena judesy praleista muzikos ir geros kompanijos apsupty!

Video iš užsiėmimų: https://www.youtube.com/watch?v=8jaoAFZnZsY&feature=youtu.be

Ketvirtadienį, užbaigdami Europos sporto savaitę BeActive Vilniaus aukštosiose mokyklose, finišavome su sportiška nuotaika ir naktinėjimu iki vidurnakčio. Veiklas vedė treneriai bei jų kuruojamos rinktinės iš Vilniaus ir Vilniaus Gedimino technikos universitetų, o jose būta apie pustrečio šimto studentų!

Visi, norintys įgyti savigynos žinių ir pasiruošti saugiam naktinėjimui, buvo laukiami VU trenerio Eimanto, kuris tiek teoriškai, tiek praktiškai pristatė pagrindinius savigynos judesius bei junginius. Sutemus, po žvaigždėmis ir Saulėtekio stadiono šviestuvais būrys bėgimo entuziastų pradėjo kovą 3 kilometrų distancijoje, o VU trenerė doc. Jūratė Armonienė fiksavo geriausius laikus bei apdovanojo ne tik greičiausius, bet visus, dalyvavusius bėgime. Daugiau nei pusė šimto futbolo aistruolių, kuruojamų VU trenerių Rimanto ir Edvardo, iki pat vidurnakčio lakstė po futbolo aikštę - varžėsi tiek lietuviškai kalbančios komandos, tiek užsienio studentai, atvykę ne tik studijuoti į Vilnių, bet, kaip vakaras įrodė, pažaisti futbolo. Tuo pačiu metu VGTU sporto salėje vyko intensyvus tinklinio turnyras, sukvietęs beveik visą šimtą norinčių išbandyti savo jėgas šioje sporto šakoje. Galiausiai, paskutiniai naktinėtojai, kartu su VU Žygeivių klubu, masiniu būriu iškeliavo pasivaikščioti Antakalnio apylinkėse esančiais pažintiniais takais.

42773365 2222578391108505 1538697545897738240 o42651924 2222577897775221 2290606707220414464 o

Europos sporto savaitės BeActive Vilniaus aukštosiose mokyklose metu įrodėme, kad esame aktyvūs ne tik vasarą, ne tik šviečiant saulei, ne tik dienos metu, bet visada. Puiki nuotaika, linksmi veidai, azartas ir draugiška kompanija savaitės bėgyje leido pamiršti blogą orą ir rudenėjantį šaltuką. Vilniaus aukštųjų mokyklų sveikatos ir sporto centrai ir toliau palaikys iniciatyvas bei projektus, kurie ne tik primena apie sveiką gyvenimo būdą, bet savo užsiėmimais pritraukia net ir visiškai nesportuojančių ar visai laiko neturinčiųjų dėmesį.

Dėkojame Europos komisijai už idėją, asociacijai „Sportas visiems“ už iniciatyvą, prisidėjusioms Vilniaus aukštosioms mokykloms už pagalbą, Lietuvos studentų sporto asociacijai, Lietuvos šaulių sąjungai bei visam pusės tūkstančio dalyvių būriui, atėjusiam, dalyvavusiam ir kūrusiam gerą nuotaiką kartu!

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos