Kestas RimkusKęsto Rimkaus nuotr.


Sekmadienį, rugsėjo 16 d. Plovdive (Bulgarija) baigėsi pasaulio irklavimo čempionatas, kuriame įspūdingai finišavo Komunikacijos fakulteto studentė Milda Valčiukaitė ir jos porininkė Ieva Adomavičiūtė. Lietuvos atstovės laimėjo aukso medalius ir tapo pasaulio čempionėmis!

Moterų porinių dviviečių valčių 2000 metrų A finale lietuvės be didesnio varžovių pasipriešinimo nuplaukė pirmos per 6 min. 44,15 sek. bei tapo pasaulio čempionėmis. Antrąją vietą užėmusias Naujosios Zelandijos atstoves Brooke Donoghue ir Olivią Loe (6.46,28) lietuvės aplenkė daugiau nei 2 sek. Bronzos medalius pelnė JAV duetas Meghan O'Leary ir Ellen Tomek (6.47,75).

scanpixM. Valčiukaitė pasaulio čempionate triumfavo po penkerių metų pertraukos. 2013 metais jos partnere buvo Donata Vištartaitė.

Pasaulio čempiones pasveikino prezidentė Dalia Grybauskaitė. „Nuoširdus darbas ir valia nugalėti, kurie atvedė sportininkes į šią auksinę pergalę, yra įkvėpimas ir padrąsinimas kiekvienam – visuomet ryžtingai ir ištvermingai siekti užsibrėžto tikslo“, – sakė D. Grybauskaitė.

Aukso medalius į Lietuvą parskraidinusios sportininkės paslėpė visą nuovargį ir spinduliavo džiaugsmo šypsenomis. Jos prisipažino – net pačios nesitikėjo tokio dominavimo planetos pirmenybėse.

„Iš tiesų buvo labai netikėta. Net nesvajojau apie tokią vietą. Man tai buvo pirmas startas, kai viduryje distancijoje mes pirmavome. Tai buvo taip netikėta, kad daugiau mąsčiau ne apie tai, kaip irkluoti, o apie tai, kaip mes galime pirmauti tokiu metu. Buvo lengvas šokas“, – įspūdžiais dalinosi M. Valčiukaitė.

Visa Vilniaus universiteto bendruomenė labai sveikina Mildą su tokiu pasiekimu bei istorijos pakartojimu ir įrodymu, jog pasaulio čempionais galima tapti ne vieną kartą!

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos