20180915 163816

Rugsėjo 15 d. Kupiškio mariose įvyko Lietuvos studentų irklavimo čempionatas. Vilniaus universiteto irkluotojų komanda šiais metais grįžo su III-ios vietos taure, nedaug nusileidusi I-ąją vietą užėmusiam Klaipėdos universitetui ir II-ąją vietą Vytauto Didžiojo universiteto irkluotojams. 4-oji vieta atiteko Vilniaus Gedimino technikos universiteto komandai, vienu tašku atsilikusiai nuo mūsiškių.

Šiemet varžybų programa šiek tiek pakito – nebėra merginų ir vaikinų keturviečių valčių klasių, bet atsirado mišri keturvietė - komandoje 2 merginos ir 2 vaikinai, o taip pat mišri dvivietė - mergina ir vaikinas.

Mūsų komandai tai nebuvo paranku, nes vaikinams reikėjo irkluoti vienvietėmis, kuriomis irkluoti yra sudėtingiau o ir konkurencija buvo didesnė.

20180915 152505

Individualioje įskaitoje gerai pasirodė VU mišri keturvietė valtis, sudaryta iš 2 merginų ir 2 vaikinų, iškovojusi sidabro medalius. Joje irklavo Medicinos fakulteto studentės Akvilė Rakauskaitė ir Aušrinė Miliauskaitė, ir Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto bei Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto pirmakursiai Augustinas Rakutis ir Laurynas Misevičius.

Mišrioje dvivietėje Akvilė Rakauskaitė ir Laurynas Misevičius taip pat iškovojo sidabro apdovanojimus.

Kitose valčių klasėse irklavę Simonas Utkus (MF), Chemijos ir geomokslų fakulteto studentas Simonas Jurgis Kuliešius, Filologijos f. ketvirtakursis Džiugas Kuliešius ir Gustas Sapožnikovas (EVAF) apdovanojimų nelaimėjo, bet pelnytais taškais svariai prisidėjo prie bendrakomandinio rezultato.

20180915 162432

Kupiškyje, kartu su Lietuvos universitetų studentų čempionatu, vyko ir Lietuvos irklavimo federacijos taurės trečiasis etapas, po kurio medalius ir taures išsidalino geriausi Lietuvos irkluotojai.

Studentų čempionate negalėjo dalyvauti geriausia 2016 m. VU sportininkė, Komunikacijos f. studentė Milda Valčiukaitė, kuri pasaulio irklavimo čempionate Bulgarijoje, kartu su porininke Ieva Adomavičiūte, tapo pasaulio čempionėmis!

Dėkojame treneriui Romualdui Kniukštai, sukoordinavusiam mūsų Universiteto studentų dalyvavimą varžybose, sveikiname visus studentus irkluotojus su gerais sportiniais rezultatais, sveikiname pasaulio čempionę Mildą bei linkime pergalių tolimesnėse kovose ir sėkmės moksluose!

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos