MIF

Birželio 14 dienos vakare į Vilniaus universiteto Aula Parva plūdo namuose treniruočių aprangas bei sportbačius palikę, kaklaraiščiais ir aukštakulniais pasipuošę, besišypsantys Universiteto sportininkai, treneriai bei visi, prijaučiantys ir besidomintys sportiniu Universiteto gyvenimu. Mažojoje Auloje vyko kasmetinis 2017/18 m.m. Tarpfakultetinių olimpinių vilčių varžybų Rektoriaus Taurei laimėti uždarymo renginys, simbolizuojantis dar vienų sportinių mokslo metų pabaigą Universitete.

"Universitetas - erdvė, kurioje telpa galimybė ne tik siekti savo gyvenimo tikslų, bet ir puiki  vieta išreikšti save kitose, su studijom tiesiogiai nesusijusiose srityse. Viena iš jų - sportas, tiek varžybinis, tiek ir laisvalaikio, sveikatinantis. Noriu padėkoti studentams, garbingai atstovavusiems Universitetui varžybose tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų, bei jų treneriams. Noriu pasidžiaugti didėjančia veiklų, skirtų visai Universiteto bendruomenei, įvairove. Linkiu kiekvienam studentui ir darbuotojui rasti sau tinkamą sportinę veiklą, o tuo pačiu, būdą gyventi sveikai ir aktyviai", sveikinimo žodžiais šventinį vakarą pradėjo VU Rektorius prof. Artūras Žukauskas.

1EK 180614 01153

"Daug veiklų tilpo sportiniame praėjusių mokslo metų kalendoriuje - ir tarpfakultetinės Rektoriaus taurės varžybos, ir VU komandų kovos turnyruose,  lygose ir čempionatuose Lietuvoje ir toli už jos ribų,  ir europinė BeActive savaitė, Sporto kino festivalis, Sveikatos diena, Sveikatos laboratorijos, pratybos, mankštos, treniruotės (ir studentams, ir darbuotojams). Ačiū visiems, judėjusiems  kartu", šiuos mokslo metus apibendrino Sveikatos ir sporto centro direktorė dr. Ramunė Žilinskienė

VU sportininkus bei jų trenerius pasveikino ir Gyvybės mokslų centro - 2017/2018 m.m. Rektoriaus Taurės varžybų partnerio - direktorius dr. Gintaras Valinčius.

Vakaro metu buvo pagerbti Universiteto fakultetai-prizininkai, o jų Dekanams, Prodekanams ir atstovavusiems sportininkams įteiktos taurės.

EK 180614 01079Šiais metais I-ąją vietą bendrakomandinėje įskaitoje užėmė praėjusių metų nugalėtojai Matematikos ir informatikos fakultetas, sąskaitoje surinkęs devynias taures:

Kroso varžybos - I-oji vieta
Rankos lenkimo varžybos - II-oji vieta
Stalo teniso varžybos - II-oji vieta
Lengvosios atletikos varžybos - II-oji vieta
Keliautojų sporto varžybos - II-oji vieta
Futbolo varžybos - III-oji vieta
Svarsčių kilnojimo varžybos - III-oji vieta
Merginų krepšinio varžybos - III-oji vieta
Aerobinės gimnastikos varžybos - III-oji vieta

 

Apdovanojimus iš Rektoriaus ir Centro direktorės rankų atsiėmė fakulteto dekanas dr. Gediminas Stepanauskas bei MIF studentai-sportininkai.

MF

II-ąją vietą bendrakomandinėje įskaitoje užėmė Medicinos fakultetas. Studentai su fakulteto dekanu dr. Algirdu Utkumi priešaky, atsiėmė šias taures:

Lengvosios atletikos varžybos - I-oji vieta
Rankos lenkimo varžybos - I-oji vieta
Kroso varžybos - II-oji vieta
Tinklinio varžybos - II-oji vieta
Futbolo varžybos - II-oji vieta
Svarsčių kilnojimo varžybos - II-oji vieta
Vaikinų krepšinio varžybos - III-oji vieta

 

 

 

EVAFBronza bendrakomandinėje įskaitoje atiteko Ekonomikos ir verslo administravimo fakultetui. Prodekanas dr. Linas Tarasonis atsiėmė šių sporto šakų taures:

Vaikinų krepšinio varžybos - I-oji vieta
Futbolo varžybos - I-oji vieta
Tinklinio varžybos - I-oji vieta
Svarsčių kilnojimo varžybos - I-oji vieta
Merginų krepšinio varžybos - II-oji vieta
Rankos lenkimo varžybos - III-oji vieta
Lengvosios atletikos varžybos - III-oji vieta
Kroso varžybos - III-oji vieta

 

Apdovanoti ir VU fakultetai, tarpfakultetinių olimpinių vilčių varžybų Rektoriaus Taurei laimėti metu, taip pat užėmę prizines vietas:

Filologijos fakultetas
Aerobinės gimnastikos varžybos - I-oji vieta

Komunikacijos fakultetas
Stalo teniso varžybos - III-oji vieta

Teisės fakultetas
Stalo teniso varžybos - I-oji vieta
Vaikinų krepšinio varžybos - II-oji vieta

Gyvybės mokslų centras
Merginų krepšinio varžybos - I-oji vieta
Keliautojų sporto varžybos - III-oji vieta

Fizikos fakultetas
Keliautojų sporto varžybos - I-oji vieta
Aerobinės gimnastikos varžybos - II-oji vieta
Tinklinio varžybos - III-oji vieta

FFGMC

Apdovanojus aktyviausius Universiteto fakultetus, buvo pagerbtas 2017 metų Vilniaus universiteto geriausių studentų-sportininkų dešimtukas.

2017 m. geriausia VU sportininke išrinkta Ekonomikos ir verslo administravimo f. studentė, šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė.

Dešimtuko vertais išrinkti ir šie Universiteto studentai: irkluotoja Milda Valčiukaitė (KF), trišuolininkė Diana Zagainova (FsF), disko metikas Domantas Poška (EVAF), plaukikas Povilas Strazdas (TF), ieties metikas Edis Matusevičius (buvęs MIF studentas), orientacininkė Vesta Ambrazaitė (MF), paplūdimio tinklininkė Ieva Dumbauskaitė (KF), stalo tenisininkas Paulius Gūra (TF) ir futbolininkas Paulius Juška (FF).

Geriausių VU studentų-sportininkų dešimtuko laimėjimai

EK 180614 01146EK 180614 01170

Galiausiai, apdovanota 2017 metų Vilniaus universiteto geriausia komanda, kuri triumfavo ir 2016 metais - paplūdimio tinklinio vaikinų rinktinė: Lukas Každailis (EVAF) ir Artūr Vasiljev (absolventas). Komandos treneris Algirdas Bučinskas

Šakočiais tradiciškai padėkota ir kitoms VU komandoms: aerobinės gimnastikos (trenerė Teresė Gritėnienė), futbolo (treneriai Rimantas Turskis ir Edvardas Malkevičius), merginų krepšinio (trenerė Loreta Berūkštienė), merginų tinklinio (trenerė Gražvilė Gatelienė), stalo teniso (trenerė Džiuljeta Liepinaitienė), vaikinų krepšinio (treneris Rimantas Kaminskas) ir vaikinų tinklinio (treneris Algirdas Bučinskas) komandoms.

EK 180614 01205EK 180614 01265

Pirmąją šventės dalį užbaigė Fizikos fakulteto dekano dr. Juozo Šulsko linkėjimai studentams. Fizikos fakultetas - 2018/2019 m.m. Rektoriaus Taurės varžybų partneris.

Antros renginio dalies metu VU kavinėje pagerbti ir apdovanoti šių mokslo metų Lietuvos studentų čempionatų, tarptautinių SELL studentų žaidynių ir kitų varžybų nugalėtojai.

Vakarą užbaigė šventinis tortas, pokalbiai prie kavos puodelio ir kitų aktyvių mokslo metų vizijos kūrimas.

EK 180614 01721EK 180614 01372

Dėkojame visiems, šiais mokslo metais buvusiems, pagelbėjusiems bei judėjusiems kartu su VU Sveikatos ir sporto centru!

Renginio akimirkos

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos