Sidebar

IMG 0287

Gegužės 23 d. VU bendruomenė ir visi orientavimosi sportui prijaučiantys miestiečiai Universiteto Saulėtekio miestelyje minėjo Pasaulinę orientavimosi sporto dieną.

Vilniuje traukos centru tapo erdvė tarp Gyvybės mokslų centro ir Fizikos fakulteto, kur dalyvių laukė VU Sveikatos ir sporto centro, OS "Ąžuolas" bei Lietuvos orientavimosi sporto federacijos komanda.

Šiais metais organizatoriai paruošė orientavimosi labirintą su trylika punktų, kurių žymas reikėjo surinkti žemėlapyje nustatyta seka. Labirintas iššūkiu tapo tiek pirmąkart žemėlapį laikantiems vaikams, tiek patyrusiems orientacininkams.

IMG 0273IMG 0313

Visi norintys, apšilę labirinto trasoje, galėjo jėgas išbandyti 3 km orientavimosi sporto trasoje, kurios 20 kontrolinių punktų buvo išdėstyti šalia esančiame Antakalnio parke ir apylinkėse. Šventei užsakytas saulėtas oras bei įdomi trasa palaikė gerą dalyvių nuotaiką bei pozityvią atmosferą viso renginio metu.

Apie 200 dalyvavusių šio sporto entuziastų galėjo patikrinti savo orientavimosi įgūdžius bei dėmesio koncentraciją, o naujokai buvo supažindinti su šio sporto subtilybėmis.

IMG 0284IMG 0292

Renginio metu viena populiariausių veiklų buvo radioorientavimosi sporto išbandymas. Fizikos fakulteto docentas Arūnas Maršalka pademonstravo specialius imtuvus, kurie naudojami „lapių“ (nuolat veikiančių 2 m ir 80 m atstumu švyturių) medžioklėje, o visi norintys galėjo išbandyti pelengavimą su imtuvais bei patys surasti "lapes".

Dėkojame visiems renginio partneriams, kurių dėka Pasaulinė orientavimosi sporto diena Vilniaus universitete paminėta garsiai, įdomiai ir linksmai!

Renginio akimirkos

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos