Sidebar

20180429 134617

Praėjusį savaitgalį, balandžio 28-29 d. įvyko Lietuvos orientavimosi sporto čempionatas.

Šiais metais pirmąją varžybų dieną buvo varžomasi vidutiniame nuotolyje, o antrą dieną reikėjo įveikti ilgą trasą. Komanda nugalėtoja nustatoma pagal surinktą didžiausią taškų sumą asmeninėse-komandinėse varžybose. Čempionatas vyko Kurtuvėnų regioninio parko pietinėje dalyje aplink Vėžežerio ir Šonos ežerus Kelmės rajone. Vietovė gana sunki su labai įvairiu reljefu, įvairių dydžių pelkėmis, tarp kurių daug stačių iki 20 m aukščio pailgų kalvų. Miškas spygliuočių, kai kur mišrus, vidutinio bėgamumo.

Tuo pačiu metu vyko ir Jono Vileišio Taurės orientavimosi varžybos, į kurias susirinko taip pat gausus gerokai virš 300 įvairaus amžiaus orientacininkų burys iš visos Lietuvos.

VU studentų orientavimosi komanda grįžo su nugalėtojų taure, aplenkusi kitas aukštasiąs mokyklas ne tik gausia komandos sudėtimi, bet ir aukštu meistriškumu.

Tarp merginų abi dienas ir vidutinėje, ir ilgoje trasose nenugalima buvo Medicinos fakulteto studentė Vesta Ambrazaitė. Puikiai pasirodė ir Matematikos ir informatikos fakulteto studentė Kastė Rutkauskaitė – vidutiniame nuotolyje iškovojusi sidabrą, o ilgoje trasoje užėmusi II-ąją vietą. Chemijos ir geomokslų fakulteto studentės Greta Balčiūnaitė ir Kotryna Gečaitė į prizininkų trejetą nepapuolė, bet pagal pelnytus taškus svariai prisidėjo prie komandinės pergalės.

20180429 13395520180429 134059

Vaikinų grupėje ilgoje trasoje triumfavo Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto studentas Gytis Nakvosas, o vidutiniame nuotolyje iškovojo sidabrą. Bronza vidutiniame nuotolyje atiteko Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto absolventui Viktorui Staišiūnui. Nedaug nuo brolio atsiliko ChGF studentas Edvinas Staišiūnas. Abu broliai gerai pasirodė ir ilgame nuotolyje, atitinkamai užėmę 4-ąją ir 5-ąją vietas. O MF antrakursis Kazimieras Melaika svariai prisidėjo pelnytais taškais prie komandinės pergalės.

Sveikiname studentus - orientavimosi sporto entuziastus su aukštais sportiniais rezultatais bei jų trenerį Romualdą Kniukštą! Linkime pergalių tolimesnėse kovose ir sėkmės moksluose.

Varžybų rezultatai

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos