30710 komanda komanda komanda

Po ilgesnės pertraukos VU jėgos trikovininkai šį šeštadienį, balandžio 14 d. grįžo į Kaune vykusį Lietuvos universitetų studentų jėgos trikovės čempionatą.

Dvi merginos - Chemijos ir geomokslų f. studentė Rūta Šalkauskaitė ir Gyvybės mokslų centro studentė Austėja Kilikevičiūtė - bei šeši vaikinai: Ekonomikos ir verslo administravimo f. studentas Antanas Baida, Matematikos ir informatikos fakulteto studentai Mindaugas Ranauskas bei Mindaugas Jaras ir ChGF studentai Rytis Veverskis, Ruslanas Sindikevičius ir Erikas Dovydėnas.

Kaip niekad į šios sporto šakos varžybas susirinko gausus 55 dalyvių ir 11 komandų būrys, tad varžybos bei kova tiek komandinėje, tiek individualioje įskaitose vyko visą dieną.

Vėlų vakarą buvo susumuoti ir paskelbti čempionato rezultatai. Pirmąją vietą komandinėje įskaitoje šventė Mykolo Romerio universitetas (57 t.), II-ąją VGTU (56 t.), o III-ąją Aleksandro Stulginskio universiteto komanda (53 t.). Mūsiškiams pritrūko vos kelių žingsnių iki medalių ir su 48 taškais VU sportininkai užėmė 4-ąją vietą.

30709015 10212346138948924 9074222107725922304 n

Individualioje įskaitoje buvo pasiekta svarių rezultatų. Mindaugas Jaras tapo šių varžybų čempionu ir pirmą kartą įvykdė sporto meistro normatyvą šioje sporto šakoje (Mindaugas turi elito klasės normatyvą štangos spaudimo veiksme).

Svorio kat. iki 66 kg neseniai tapęs Lietuvos suaugusiųjų čempionu Antanas Baida šiose varžybose iškovojo sidabro medalį.

Kiti komandos nariai, nors ir pasiekė itin aukštus rezultatus, taip prisidėdami prie komandinių taškų, vis tik liko šalia garbės pakylos: Rūta, Erikas ir Rytis užėmė garbingąją 4-ąją vietą, o Austėja, Mindaugas bei Ruslanas - 5-6-ąją vietas.

Šios varžybos parodė, kad jėgos trikovė yra populiari sporto šaka studentų tarpe. Dėkojame VU sportininkams už parodytą ryžtą, jėgą bei užsispyrimą, o taip pat ir VU sunkiosios atletikos treneriui Rimantui Cijūnėliui už studentų paruošimą ir nuolatinį palaikymą!

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos