Sidebar

Sveikatos diena baneris

Ar žinai, kokių mikroorganizmų galima rasti ant Tavo delno? Ar kada buvai užsidėjęs akinius, imituojančius apsvaigimo nuo alkoholio būseną bei įrodančius svaigalų žalą? O gal nori sužinoti savo biologinį amžių?

Pasaulinės sveikatos dienos proga Vilniaus universiteto Sveikatos ir sporto centras, Medicinos fakulteto Reabilitacijos, fizinės ir sporto medicinos katedra bei Gyvybės mokslų centras, bendradarbiaudami su Vilniaus visuomenės sveikatos biuru, kviečia Universiteto bendruomenę ir miesto svečius į sveikatinimą propaguojančią bei aktyvią gyvenseną skatinančią nemokamų renginių dieną.

Šiais metais jau penktoji VU Sveikatos diena, skirta Pasaulinei sveikatos dienai paminėti, vyks balandžio 5 dieną, o jos metu nemokami renginiai, treniruotės, paskaitos bei įvairios sveikatingumo akcijos vyks dviejose Universiteto erdvėse. Renginio organizatoriai pasirūpino, kad kiekvienam būtų suteikta galimybė dieną nuo ryto iki vakaro praleisti aktyviai ir sveikai.

Ketvirtadienį bendruomenės nariai kviečiami kūną pažadinti rytinėje mankštoje. Dienos metu, norinčių save pažinti ir patyrinėti, lauks dvi Sveikatos laboratorijos, įsikūrusios Gyvybės mokslų centre ir Universiteto Centriniuose rūmuose. Atėjusieji, galės atlikti kūno masės sudėties tyrimą, jėgos, pusiausvyros, ištvermės testus, pasikonsultuoti su kineziterapeutais, sporto treneriais, dietistais. Dalyviai taip pat turės galimybę įsivertinti traumų, sergamumo lėtinėmis ligomis ir mirtingumo riziką, sužinoti savo biologinį amžių.

Dienos pabaigoje Gyvybės ir mokslų centre bus pristatytas paskaitų ciklas, apimantis šių dienų sveikos gyvensenos aktualijas. Įvairi paskaitų tematika - nuo vitamino D iki kalorijos - bei įvairi lektorių patirtis - nuo studento iki profesorės – užtikrins įdomų ir naudingą laiko praleidimą. Visos paskaitos bus transliuojamos VU Sveikatos ir sporto centro Facebook paskyroje.

Be išvardintų renginių Sveikatos diena kvies išmėginti dar nebandytas veiklas: orientavimosi sportą, savigynos pradžiamokslį, Pilates treniruotę, svingo judesius, šiaurietišką vaikščiojimą su lazdomis bei daug kitų aktyvių ir sveikų galimybių. Ir tik balandžio 5 d. visi, turintys SSC leidimus, SSC grupinėse treniruotėse ir treniruoklių salėse galės apsilankyti nemokamai (leidimai nebus žymimi) bei atsivesti po draugą!

Detali renginio programa

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos