Sidebar

pradine

Šiais metais valstybė sulaukė neeilinio gimtadienio - vasario 16-ąją jai sukako 100 metų! Visa Lietuva ir jos gyventojai įvairiais renginiais, minėjimais, koncertais, akcijomis, eisenomis, parodomis bei kitomis formomis šventė šią sukaktį. Vilniaus universitetas - ne išimtis: visą savaitę Universiteto erdvėse ir už jų vyko įvairaus pobūdžio renginiai, o vasario 17 d. VU Sveikatos ir sporto centras kartu su Botanikos sodu Kairėnuose surengė 100-mečio orientavimosi sporto šventę "Bėk aplink Lietuvą".

orientacininkaiarbata

Renginio metu sulaukta įvairaus amžiaus bei patirties orientavimosi sporte turinčių dalyvių, kurie bėgdami, slysdami slidėmis ar tiesiog vaikščiodami su žemėlapiu rankose, mėgavosi žiemišku oru, puriu sniegu bei Botanikos sodo grožiu. Orientavimosi trasa buvo ne tik sportinė, bet ir edukacinė - kiekviename žymėjimo punkte dalyviai buvo supažindinami su vis kitu Lietuvos miestu bei įdomiausiais faktais apie jį. Visi, įveikę trasą ar gabalėlį jos pasilikę kitam kartui, vaišinosi ir šildėsi garuojančia žolelių arbata.

seimaDSC 0104

Smagu, jog finišavus, įraudę dalyvių veidai šypsojosi, o trasą išbandė tiek maži, tiek ne viename orientavimosi sporto renginyje bėgę dalyviai. Dėkojame visiems, šeštadienio popietę praleidusiems kartu, SSC treneriui Romualdui Kniukštai bei VU Ekonomikos ir verslo fakulteto studentui Viktorui Staišiūnui už trasų parengimą, VU Botanikos sodo vyr. specialistei Editai Jakubauskaitei už edukacinę renginio dalį ir neblėstančią energiją renginio metu, bei SSC kolektyvui už pagalbą, be kurios šventė nebūtų buvus tokia šventiška. O tie, kurie negalėjo prisijungti šį savaitgalį, stacionarią orientavimosi trasą gali išmėginti jiems patogiu laiku!

Renginio akimirkos

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos