visi

Snieguotą gruodžio 7 dienos vakarą Valdovų rūmuose įvyko 2017 metų Geriausiųjų Lietuvos studentų sportininkų pagerbimo ir apdovanojimų vakaras, skirtas 95-erių metų Lietuvos studentų sportui paminėti.

Renginyje apdovanoti geriausieji Lietuvos studentai sportininkai, kurie savo pasiekimai garsino savo Alma Mater ir šalį tarptautinėse sporto arenose. Vakaro metu apdovanoti ir jų treneriai, Universitetų Rektoriai bei visos sportininkų komandos, kurios prisidėjo prie studentų aukštų pasiekimų sporte.

apdovanojimai copyssc

Šventėje dalyvavo Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė, viceministras Rolandas Zuoza, Ministerijos kancleris Tomas Daukantas, KKSD generalinis direktorius Edis Urbanavičius, skyriaus vedėja Milda Laurutėnaitė, Lietuvos Olimpinės akademijos prezidentas Artūras Poviliūnas, sporto federacijų vadovai bei studentų sportui neabejingi svečiai.

Renginio pradžioje švietimo ir mokslo ministrė apdovanojo Lietuvos studentus iškovojusius medalius pasaulio vasaros universiadoje, vykusioje Taipėjuje. Apdovanojimą, skirtą Universiados bronzos medalio laimėtojai, šuolininkei į aukštį, Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto magistrantei Airinei Palšytei, atsiėmė Universiteto rektorius, prof. Artūras Žukauskas bei VU Sveikatos ir sporto centro direktorė dr. doc. Ramunė Žilinskienė.

Vėliau, kartu su LSSA prezidentu, buvo apdovanoti geriausi universitetų sportininkai, treneriai ir centrų vadovai.

Nacionalinė studentų tinklinio lyga apdovanojo 2017 metų geriausius. Geriausiu tinklininku išrinktas Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto absolventas Artūr Vasiljev. Geriausiu paplūdimio tinklininku - EVAF trečiakursis Lukas Každailis, o geriausia paplūdimio tinklininke – Komunikacijos fakulteto 3 kurso studentė Ieva Dumbauskaitė. Apdovanoti ir studentų treneriai - Gražvilė Gatelienė ir Algirdas Bučinskas.

arturlukas

Lietuvos studentų futbolo lyga taip pat apdovanojo geriausius lygoje, tarp jų - geriausiu futbolininku išrinktą Fizikos fakulteto absolventą Paulių Jušką bei jo trenerį Rimantą Turskį.

grazvilepaulius

Renginio pabaigoje KKSD generalinis direktorius Edis Urbanavičius ir LSSA prezidentas Česlovas Garbaliauskas apdovanojo geriausiujų šalies studentų sportininkų dešimtuką, kuriame buvo nominuotos dvi VU sportininkės - jau anksčiau minėtoje Airinė Palšytė bei irkluotoja, Komunikacijos fakulteto 3 kurso studentė Milda Valčiukaitė.

milda

Renginyje netrūko įdomių įžvalgų apie studentų sporto situaciją, sveikinimo žodžių ir padėkų Lietuvos studentijai, garsinančiai Lietuvos vardą pasaulyje. Dėkojame Lietuvos studentų sporto asociacijai už šaunų renginį bei sveikiname visus VU sportininkus, garsinančius ne tik Universiteto, bet ir visos Lietuvos vardą!

Šaltinis ir foto: www.lssa.lt

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos