EVAF

Gruodžio 3 dieną reto grožio rungtynėmis finišavo tarpfakultetinės VU Rektoriaus taurės vyrų krepšinio varžybos. Kaip ir dera finalinėms rungtynėms, varžovai buvo verti vieni kitų tiek kovoje dėl trečios vietos, tiek ir didžiajame finale - pergalės buvo pasiektos tik paskutinėmis rungtynių minutėmis ir net sekundėmis.

Kaip ir praėjusiais metais, finale susitiko Teisės bei Ekonomikos ir verslo administravimo fakultetų studentai. Nugalėtojas paaiškėjo tik paskutinėmis rungtynių sekundėmis. Visos rungtynės vyko taškas į tašką, tačiau lemiamas lūžis įvyko antroje rungtynių pusėje, kai teisininkai „užsidirbo“ nesportinę ir techninę pražangas. Tada EVAF krepšininkai rungtynių kontrolę perėmė į savo rankas, rezultatą išlygino, o vėliau ir persvėrė. Rezultato išlyginimui teisininkai turėjo dar 9 sekundes, tačiau rezultatyvios atakos nesukūrė ir rungtynes, rezultatu 61:58, laimėjo EVAF studentai.

Nugalėtojams 17 taškų pelnė Jonas Zakas, po 11 taškų pridėjo Paulius Petrikonis ir Martynas Rakauskas.

Teisininkų tarpe 15 taškų įmetė Paulius Naraškevičius, 14 t. Kirpas Davidonis, o Karolis Ražukas ir Eimantas Kaminskas pridėjo po 8 taškus. 

DSC 0142DSC 0138

Rungtynėse dėl trečiosios vietos susigrūmė Medicinos bei Matematikos ir informatikos fakultetų studentai. Rungtynių pradžioje geriau sekėsi MIF atstovams, kurie pirmavo pirmojoje rungtynių pusėje, tačiau antroje varžybų dalyje medikai pradėjo agresyviau gintis ir palaužė negausiai susirinkusius savo varžovus, rezultatu – 76:62.

Medicinos fakultetą į pergalę vedė puikiai žaidęs komandos kapitonas – Dominykas Stankevičius, pelnęs 26 taškus. Po varžybų šis krepšininkas buvo apdovanotas geriausio finalinio ketverto žaidėjo prizu. Tuo pačiu jis įdėjo nemažai pastangų, suburdamas vienminčių studentų-krepšininkų kolektyvą, kuris po 14 metų pertraukos Medicinos fakultetui iškovojo medalius. Domantas Želvys prie pergalės pridėjo 19 taškų, Paulius Andrijauskas – 15.

MIF komandoje rezultatyviausi buvo Linas Einikis ir Rokas Puišys, pelnę po 15 taškų, Augustinas Stropus – 14.

MIF

Džiaugiamės, jog šių metų tarpfakultetinės VU Rektoriaus taurės vyrų krepšinio varžybos buvo kaip niekad azartiškos ir nenuspėjamos iki paskutinės sekundės. Dėkojame dalyvavusiems VU fakultetams, krepšininkams bei treneriui Rimantui Kaminskui, puikiai sukoordinavus rungtynes!

Varžybų akimirkos

Galutiniai tarpfakultetinių VU Rektoriaus taurės vyrų krepšinio varžybų rezultatai

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos