Sidebar

22792322 1912585878958248 5932989092512553908 oNuotr.: Eglė Jasiukaitytė


Spalio 27 d., antrąją Sporto kino festivalio dieną pradėjome būry moksleivių, susirinkusių į trijų filmų apie profesionalų sportą vaikystėje peržiūrą "Sport Kids". Tiek Vilniuje, tiek Kaune po seanso vaikai galėjo iš arčiau susipažinti su filmuose matytomis sporto šakomis.

Sostinėje vaikus sudomino ir 2020 m. vasaros Olimpines žaidynes pristatė festivalio partnerės Japonijos ambasados Lietuvoje atstovai. Kaune po filmo seanso fechtavimo subtilybėmis dalinosi klubo "Floretė" trenerė Rasa Rimgailienė, o kelios klubo fechtuotojos pademonstravo šios sporto šakos aprangą, špagas bei kelis pagrindinius fechtavimo puolimo ir kovos judesius. Sumo kovos meną pristatė ir pademonstravo tarptautinių vaikų žaidynių dziudo čempionė Ugnė Pileckaitė su tėčiu Sauliumi.

DSC 0180DSC 0234

Vakare Vilniuje dieną baigėme išskirtine dokumentika „Olympic Pride, American Prejudice“ ir pokalbiu su filmo režisiere Deborah Riley Draper, o Kaune - tikru ir nuoširdžiu filmu "I am Bolt", po kurio apturėjome diskusiją su olimpine vicečempione Austra Skujyte, Lietuvos sporto universiteto lektoriumi Sauliumi Kavaliausku bei Vilniaus universiteto Sveikatos ir sporto centro direktore Ramune Žilinskiene. Į filmo peržiūrą susirinkę lengvaatlečiai nestigo klausimų diskusijos dalyviams, o šie – įdomių įžvalgų susirinkusiai publikai.

DSC 0300DSC 0306

Akimirkos iš Kaune vykusių filmų peržiūrų ir diskusijų

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos