ieva adomaviciute ir milda valciukaite 595b8ff957645

VU Komunikacijos f. studentė Milda Valčiukaitė, kartu su porininke Ieva Adomavičiūte, irkluodamos porinę dvivietę, Pasaulio irklavimo čempionato finale JAV užėmė ketvirtąją vietą. Jos 5 kilometrų distanciją įveikė per 6 min 51,3 sek. Nugalėtojomis tapo Naujosios Zelandijos plaukikės, kurios distanciją įveikė per 6 min 45,08 sek., sidabro medaliai atiteko JAV irkluotojoms (6.6,57), o bronza – Australijai (6.49,76).

Pirmiuosius šimtus metrų valtys plaukė labai tolygiai ir buvo sunku išskirti lyderius. Po pirmųjų 600 m. lietuvės buvo paskutinės. Nuplaukus kilometrą lyderių pozicijas išlaikė Naujoji Zelandija, Australija ir JAV. Lietuvės buvo 5 vietoje. Po 1500 metrų buvo aišku, kad pirmoje vietoje finišuos Naujosios Zelandijos irkluotojos. Antroje vietoje tvirtai įsitvirtino JAV irkluotojos. Lietuvės sparčiai vijosi trečioje vietoje buvusias australes, tačiau vėlyvas spurtas neleido jų pasivyti.

Lietuvos duetas irklavo 5-uoju taku, o mūsiškių konkurentėmis kovoje dėl medalių buvo Kinijos (1 takas), Australijos (2), Naujosios Zelandijos (3), JAV (4) ir Prancūzijos (6) ekipos. M. Valčiukaitės ir I. Adomavičiūtės galimybės kovoti dėl medalių buvo vertinamos atsargiai: atsikūręs duetas šiemet startavo tik vieneriose elitinėse varžybose – Pasaulio taurės III etape – ir užėmė 5-ąją vietą. Tačiau tikime, jog dabartinės aukštos pozicijos ateityje žada įvairios prabos medalius ir pergales.

Tuo pačiu džiaugiamės ir sveikiname vyrų porinę keturvietę, kurią irklavo Dovydas Nemeravičius, Martynas Džiaugys, Rolandas Maščinskas ir Aurimas Adomavičius, iškovojus aukso medalius ir tapus stipriausiais bei greičiausiais pasaulyje!

 

Šaltinis ir foto: www.lrt.lt

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos