Sidebar

Rugsėjo 25-28 d. septyniose Vilniaus aukštosiose mokyklose jau antrus metus iš eilės ūžė Europos sporto savaitės „BeActive“ renginiai. Europos komisijos iniciatyva ir asociacijos „Sportas visiems“ dėka Europoje ir Lietuvoje trečią kartą vykstantis projektas „BeActive“, skirtas atkreipti dėmesį į fiziškai aktyvaus bei sportiško gyvenimo svarbą, šiemet studentams bei miesto gyventojams pasiūlė plačios sportinės amplitudės veiklų sąrašą.

zumba visi

Vilniaus universitetas, kaip ir praėjusiais metais, talkino nacionaliniam projekto koordinatoriui ir organizavo Vilniaus aukštosiose mokyklose vykusius projekto renginius. Nebūtų apsieita ir be kitų Vilniaus universitetų bei akademijų, kurių dėka aktyvūs renginiai plačiai pasiskirstė po visą miestą bei pasiūlė galimybę pasirinkti veiklų įvairovėje. Lietuvos edukologijos universitetas, Vilniaus Gedimino technikos universitetas, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija, Mykolo Riomerio universitetas, Lietuvos muzikos ir teatro akademija, Vilniaus dailės akademija bei Vilniaus universitetas surėmė pečius ir pakvietė Vilniaus studentus bei miestiečius atrasti dar neatrastas sporto šakas, pajudėti niekad nebūtose akademinėse erdvėse bei darkart išmėginti tradicijos patikrintas fiziškai aktyvaus laisvalaikio formas. Užsiėmimai vyko keturias dienas pagal skirtingas tematikas.

 

Rugsėjo 25 d., pirmadienis: Atrask neatrastą sportą savo universitete!

21950792 1723178574381825 870819410020138474 o

Europos sporto savaitės pirmadienį Vilniaus aukštosiose mokyklose buvo organizuojami neįprasto ar neatrasto sporto užsiėmimai bei pamokos.
Vilniaus universitete, kartu su trenere Džiuljeta, įvyko neįprasto stalo teniso turnyras. Apšilus įprastomis raketėmis, studentai pritrūko iššūkių, tad buvo ištrauktos raketės mediniu paviršiumi, o galiausiai, sužaidus kelias kovas, buvo griebtasi knygų - vadovėliai ir knygos apie svarsčių kilnojimą, savigyną bei Lietuvos sportininkus tapo puikia priemone gerai praleisti laiką bei surengti varžybas!
Visi, norintys įgyti savigynos žinių, buvo laukiami VU trenerės Eglės, kuri atsakė į visus iškilusius dalyvių (ypatingai merginų!) klausimus ir tiek teoriškai, tiek praktiškai pristatė pagrindinius savigynos judesius bei junginius.
O visi išsiilgę gamtos ir ramybės, buvo kviečiami į VU Kairėnų Botanikos sodą išbandyti neseniai atsidariusį Basakojų taką bei pajusti rugsėjo šaltuką. Taip pat sode laukė ir šių metų pavasarį atsidariusi stacionari orientavimo trasa, kur kartu su VU trenerio Romualdo pagalba, buvo galima susipažinti su pačiu sportu, žemėlapio skaitymu bei šifravimu, ir pabandyti trasą įveikti pačiam. O tai padarė visi dalyviai!

Lietuvos edukologijos universitetas sporto komplekse studentus ir dėstytojus traukė intriguojančiu šūkiu „Mesk, spirk, šok, žaisk“. Visi sporto aktyvistai galėjo išbandyti keturkovę - keturias netradicines sporto šakas: pasagos metimą, golfą, baudinių mušimą ir šuolius per šokdynę. Populiariausias tą vakarą buvo golfas, kėlęs daugiausiai iššūkių ir šypsenų veiduose.

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos  sporto salėje nemažas būrys meno atstovų atėjo susipažinti su aktyviu žaidimu, pavadinimu “ „Hel-pongas“. Pasirodo, pataikyti kamuoliuką į kubilą, nuo jo stovint 3,5 m atstumu -  ne taip lengva, kaip gali pasirodyti! Tačiau tai tik pagyvino atmosferą ir įnešė draugiško azarto. Aktyvus vakaras LMTA nesibaigė vien tik “ „Hel-pongo“ žaidimu - sportinį šėlsmą tęsė Zumba ir stalo tenisas.golfas Leu

Mykolo Romerio universitetą užvaldė „Lėkščiasvydis kitaip“, kurio metu studentai iš skirtingų nuotolių į lankus bandė taikliai numesti skraidančią lėkštę. Išbandžiusių taiklumą, laukė ir savigynos pamoka, po kurios dalyviai išėjo ne tik su įgytu apsigynimo pradžiamoksliu, bet ir su didesniu pasitikėjimu savimi!

Vilniaus dailės akademijoje įvyko užsiėmimas „Judėjimo džiaugsmas su Lina“ - kūną stiprinanti bei protą atpalaiduojanti veikla ant jogos kilimėlio, savyje apjungusi keletą metodų, tokių kaip joga ir pilates, nepaliko abejingų. Kaip indų treneris Amit Ray yra kartą pasakęs, „Mankštos pratimai yra kaip proza, tuo tarpu joga yra judesių poezija. Supratęs jogos gramatiką, gali rašyti savo judesių poeziją“.

Galiausiai, Vilniaus Gedimino technikos universitete studentai galėjo išmėginti vis populiarėjantį Fitboksą, kurio treniruotės sistemą sudarė keturi pagrindiniai komponentai: bazinė kikbokso technika, kovinė kikbokso technika, funkcinių treniruočių motyvai ir judrieji žaidimai. Sudalyvavus tokioje treniruotėje, kojos ir visas kūnas priminė apie save dar kelias dienas!

 

Rugsėjo 26 d., antradienis: Diena kariuomenėje

lka padangos

Europos sporto savaitė dienai persikėlė į Generolo Jono Žemaičio Lietuvos Karo akademiją. Vilniaus gyventojai bei studentai buvo kviečiami fiziškai išbandyti kariūno duoną. LKA studentai ir darbuotojai pristatė, kas gi lauks dalyvių kariūnų mestame iššūkyje: pirmiausia, buvo pravesta pramankšta apšilimui prieš fiziškai sudėtingą kliūčių ruožą; po jos sekė pagal NATO standartą suprojektuota kliūčių trasa, iš pirmo žvilgsnio pasirodžiusi beveik neįveikiama, tačiau su nuolatine LKA kariūnu pagalba, patarimais bei palaikymu, visi priėmę iššūkį, įveikė ruožą ir liko apdovanoti ne tik prizais, bet ir neišdildomais įspūdžiais!

 

 

 

Rugsėjo 27 d., trečiadienis: Judesio ir muzikos diena

zumbaTrečiadienio vakarą Lietuvos edukologijos universiteto didžiojoje sporto salėje vyko VU ir LEU užsiėmimai, skirtingu ritmu ir judesiais pritraukę gausybę studentų. Atmosfera buvo karšta - skambėjo muzika, aidėjo sporto mėgėjų balsai ir trepsėjimas. Vilniaus universiteto trenerė Justina mokė Kūno dizaino paslapčių, o Lietuvos edukologijos universiteto trenerė Viktorija - Zumbos judesių. Salė buvo sausakimša šėlstančiais studentais, sportininkais ir miesto gyventojais. Ypatingai džiugių emocijų suteikė tai, jog išmokti šokio judesių nepabūgo ir vaikinai, treniruočių metu kėlę šypsenas ne tik merginoms, bet ir perteikę pakilią vakaro nuotaiką užfiksuotose akimirkose!

 

Rugsėjo 28 d., ketvirtadienis: Sportiškas naktinėjimas

Ketvirtadienį, užbaigdami Europos sporto savaitę „BeActive“ Vilniaus aukštosiose mokyklose, finišavome su sportiška nuotaika ir naktinėjimu iki vidurnakčio! Veiklas vedė dėstytojai bei treneriai iš Vilniaus universiteto ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto, o jose būta apie pusantro šimto dalyvių.
Po žvaigždėmis ir Saulėtekio stadiono šviestuvais būrys bėgimo entuziastų kovojo skirtingo ilgio distancijose, o VU trenerė doc. Jūratė fiksavo geriausius laikus bei apdovanojo ne tik greičiausius, bet visus, dalyvavusius bėgime, kurių tarpe sportinį naktinėjimą propagavo ir VU dėstytojai! Daugiau nei pusė šimto futbolo aistruolių, kuruojamų VU trenerių Rimanto ir Edvardo, iki pat vidurnakčio lakstė po futbolo aikštę - varžėsi tiek lietuviškai kalbančios komandos, tiek Erasmus studentai, atvykę ne tik studijuoti į Vilnių, bet, kaip vakaras įrodė, pažaisti futbolo! Tie, kurie dar turėjo jėgų, laiką leido kartu su VU trenere Justina, mankštindamiesi Kūno dizaino treniruotėje, arba žaisdami kamuoliasvydį, kartu su energinguoju VGTU treneriu Radoslavu. Galiausiai, paskutiniai naktinėtojai, kartu su VU Žygeivių klubu, iškeliavo į tamsius Saulėtekio miškus, nepasiklydo ir su nuotykiais bei naujomis istorijomis grįžo į studentų miestelį.

futbolas erasmusdizainas

Europos sporto savaitės „BeActive“ Vilniaus aukštosiose mokyklose metu įrodėme, kad esame aktyvūs ne tik vasarą, ne tik šviečiant saulei, ne tik dienos metu, bet visada! Puiki nuotaika, linksmi veidai, azartas ir draugiška kompanija savaitės bėgyje temperatūrą pakėlė iki 30 laipsnių karščio! Visada būsime už tokias iniciatyvas ir projektus, kurie ne tik primena apie sveiką gyvenimo būdą, bet savo užsiėmimais pritraukia net ir visiškai nesportuojančių ar visai laiko neturinčiųjų dėmesį.
Dėkojame Europos komisijai už idėją, asociacijai „Sportas visiems“ už iniciatyvą, prisidėjusioms Vilniaus aukštosioms mokykloms už pagalbą bei visiems atėjusiems, dalyvavusiems ir kūrusiems gerą nuotaiką kartu! Iki kitų metų „BeActive2018“!

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos