Sidebar

Rugsėjo 1-ąją baigėsi ne tik vasaros atostogos, bet ir visą vasarą vykęs tarptautinis projektas „Universitetų vasaros iššūkis“.

33766232 l

Vilniaus universiteto Sveikatos ir sporto centro organizuotose žaidynėse varžėsi pusė tūkstančio dėstytojų, studentų, administracijos ir kitų darbuotojų iš dešimties aukštųjų mokyklų: Kauno technologijos, Klaipėdos, Lietuvos edukologijos, Lietuvos sporto, Lietuvos sveikatos mokslų, Midlsekso (Jungtinė karalystė), Mykolo Romerio, Trento (Italija) ir Vilniaus Gedimino technikos universitetų.

Nuo birželio 1 iki rugpjūčio 31 d. visi šių universitetų bendruomenių nariai buvo kviečiami registruoti savo fizinio aktyvumo duomenis – iš viso buvo užregistruota per pusantro milijono aktyviai praleistų minučių. Aktyviausiai pasirodė Lietuvos sporto universiteto bendruomenė, kuri ne tik plačiausiai įsitraukė (2,84 procento), bet ir jau projekto pradžioje išsiskyrė didžiausiu taškų skaičiumi ir draugiška atmosfera komandos viduje. Antrąją vietą aktyvios vasaros žaidynėse laimėjo Vilniaus Gedimino technikos universitetas, trečiąją – Mykolo Romerio universitetas, o ketvirtąją – projekto iniciatoriai Vilniaus universitetas.

Už Vilniaus universitetą aktyviai žaidė 0,76 procento universiteto bendruomenės. Aktyviausiai pasirodė Bibliotekos komanda, kurie pirmąją vietą nuskynė ir praėjusiais metais vykusiame „VU Vasaros iššūkyje“. Antrąją vietą užėmė jungtinė Kultūros centro ir Sveikatos ir sporto centro komanda, trečiąją – Kauno fakultetas.

Universitetų vasaros iššūkis – tai linksmas fizinės, psichologinės ir socialinės sveikatos skatinimo akademinėse bendruomenėse iššūkis, kviečiantis vasaros metu pasivaržyti tiek su savimi, tiek su kolegomis, tiek su kito padalinio komanda, universitetu ar šalimi ir išsiugdyti sveiką įprotį kiekvieną dieną leisti fiziškai aktyviai. Rezultatai džiugina – žaidynių dalyviai užregistravo vidutiniškai po 33 minutes fiziškai aktyvaus laiko – tai atitinka sveikatos specialistų rekomendacijas praleisti bent 30 min. per dieną fiziškai aktyviai.

Universitetų vasaros iššūkis vyks ir kitą vasarą – kviečiame Vilniaus universiteto bendruomenę dalyvauti dar aktyviau!

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos