Sidebar

veliava

Taivano sostinėje Taipėjuje vykstančiose Pasaulio studentų žaidynėse šuolio į aukštį rungtyje Universiteto Ekonomikos fakulteto studentė Airinė Palšytė peršoko į 191 cm aukštį iškeltą kartelę ir pasipuošė bronzos medaliu.

Finale A. Palšytė pirmais bandymais įveikė 180 cm, 184 cm ir 188 cm. 191 cm pakluso po antro šuolio. Lietuvei du kartus neperšokus 194 cm aukščio, o jos varžovei iš Ukrainos Oksanai Okunievai įveikus kartelę, A. Palšytei neliko nieko kito, kaip užsakyti 197 cm. Ukrainietei iš pirmo bandymo įveikus ir 197 cm aukštį, lietuvė užsakė 200 cm aukštį. Ukrainietei neperšokus šio aukščio pirmu bandymu, Airinė gavo šansą pakovoti dėl aukso medalio. Tačiau pirmu bandymu aukštis nepakluso ir Airinė universiadoje liko trečia.

Aukso medalį iškovojo ukrainietė O. Okunieva. Sidabras atiteko taip pat Ukrainos atstovei Irinai Garashchenko.

Šiuo metu magistrantūroje studijuojančiai A. Palšytei tai jau ne pirmoji universiada. Ji 2011 m. studentų žaidynėse Kinijoje iškovojo sidabro medalį, o 2015 m Korėjoje – auksą.

Šis bronzos medalis papildė Lietuvos delegacijos medalių skaičių iki 7. Vyrų krepšinio rinktinė tapo čempionais, plaukikas Danas Rapšys iškovojo du aukso ir vieną bronzos medalį, dziudo imtynininkė Santa Pakenytė – sidabro ir bronzos medalius.

Sveikinimai Airinei ir visiems Lietuvai atstovavusiems studentams!

sokamoja

 Foto: Lietovos studentų sporto asociacija

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos