bydgosh

Baigėsi Bydgoščiuje (Lenkijoje) keturias dienas trukęs Europos iki 23 metų (U23) čempionatas. Visi trys Vilniaus universiteto lengvaatlečiai, dalyvavę varžybose, peršoko finalo kartelę ir pateko į geriausių Europos lengvaatlečių dešimtuką.

Aukščiausia vieta čempionate iš Universiteto sportininkų gali džiaugtis Matematikos ir informatikos studentas Edis Matusevičius. Lietuvos ieties metikui pastarosios savaitės nebuvo pačios lengviausios, tačiau nesėkmės tik padidino sportininko užsispyrimą. Šeštadienį vykusiame finale lietuvis ietį numetė 76,82 m ir užėmė 5-ąją vietą, nors prieš čempionatą E. Matusevičius buvo laikomas realiu pretendentu laimėti medalį, tačiau alkūnės trauma neleido realizuoti galimybių.edis matusevicius

„Sutrukdė ne tik alkūnė, bet ir kirkšnis… Sena trauma išlindo“, – apgailestavo kylanti lengvosios atletikos žvaigždė. „Ar tenkina užimta penkta vieta? O tai penkta, ne šešta?, – nusijuokė E. Matusevičius. – Normaliai, neliūdžiu. Žinojau, kad esu traumuotas, beveik nesitreniruoju, nemėtau ieties, varžybose dalyvauju ir tiek. Ką padarysi.“

Sportininkas šį sezoną net keturiose varžybose ietį metė toliau nei 80 metrų, o tokio rezultato būtų pakakę pasidabinti pirmenybių medaliu. Asmeninis rekordas viršijo aukso medalį iškovojusio vengro Norberto Rivaszo-Totho pasiekimą – Vengrijos ietininkas numetė 83,08 m, o E. Matusevičiui priklausantis Lietuvos rekordas lygus 84,78 m.

Lengvaatletis yra įvykdęs rugpjūtį Londone vyksiančio pasaulio čempionato normatyvą, tad visas viltis mūsiškis atideda šioms varžyboms.

„Iki pasaulio čempionato turėsiu tris savaites, tai gal truputį pailsėsiu, atsigausiu, susitvarkysiu alkūnę ir padirbėsiu. Londone bus geriau“, – nusišypsojo ieties metikas.

Trišuolininkė, Filosofijos fakulteto studentė Diana Zagainova - viena iš trijų jauniausių Lietuvos komandos narių, gimusių 1997 metais. Rungties finale ji geriausiu antru bandymu nušoko 13,44 m bei užėmė 7-ąją vietą. Finale dalyvavo 12 sportininkių, iš kurių atlikti šešis bandymus gavo tik aštuonios.

zagainova gettyimages„Labai „faina“, buvo atkakli, rimta kova dėl patekimo į aštuonetą. Ėjome centimetras į centimetrą kiekvieną bandymą. Žiūrint į asmeninius rekordus kažkaip visoms šokinėjosi truputį prasčiau. Atvažiavau su šeštu rezultatu, tik italei užleidau vietą. Esu patenkinta tuo, kas įvyko“, – džiaugėsi D. Zagainova, po finalo gal penkias minutes gerbėjams dalijusi autografus.

Po trijų bandymų Lietuvos sportininkė žengė šešta, o devinta likusi prancūzė atsiliko vos trimis centimetrais.

„Kadangi šuoliavau pirma, starto pozicija tikrai nebuvo palankiausia. Turėjau kažkiek stebėti kaip šoka varžovės. Po antro bandymo tikėjausi, kad papulsiu į aštuonetą. Kai vyko trečias bandymas, teko truputį sunerimti“, – prisipažino D.Zagainova. „Labai daug vilčių dedu į 2019 metų Europos čempionatą, kada būsiu tarp vyriausių. Tokiose varžybose reikia patirties“.


Europos iki 23 metų čempionate trišuolininkė galės varžytis ir po dvejų metų.

Trečiasis VU atstovas, disko metikas, Ekonomikos fakulteto studentas Domantas Poška geriausiu trečiu bandymu diską numetė 56,32 m bei nuo aštunto likusio lenko Krystiano Pawelczyko atsiliko vos 0,43 m ir užėmė 9-ąją vietą.poska gettyimages

„Nesu labai patenkintas, aštuonetui reikėjo 56 metrų ir centimetrais pralošiau. Truputį apmaudu. Galėjau tiek numesti, bet nekontroliuoju savęs. Stengiuosi mesti pilna jėga, bet pasąmonėje išlieka atsargumas, – sakė po traumos tik ką pasveikęs D. Poška. – Jaunimo varžybos nereiškia tiek, kiek suaugusiųjų, visi mano svarbiausi planai ateityje. Gaila, aišku, bet ką padarysi.“

Šis Europos iki 23 metų čempionatas Lietuvos rinktinei buvo vienas sėkmingiausių istorijoje: ėjikė Živilė Vaiciukevičiūtė iškovojo bronzą ir net penki lietuviai pateko į savo rungčių finalus. Tris iš jų - Vilniaus universiteto studentai! Didžiuojamės ir linkime sėkmės tolimesniuose vasaros iššūkiuose - Pasaulio lengvosios atletikos čempionate Londone ir Pasaulio vasaros universiadoje Taivanyje!

 
Šaltinis: www.lengvoji.lt
Nuotr. Roberto Trakio, Gettyimages

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos