2017.06.09 10 aukstuju sunkiosios atletikos cempionatas

Dvi dienas Klaipėdoje, sunkiosios atletikos sporto bazėje vyko net penki Lietuvos sunkiosios atletikos čempionatai. Į uostamiestį susirinko pajėgiausi Lietuvos sunkiaatlečiai ir svečiai iš kaimyninių valstybių. Kartu vyko ir 2017 m. Lietuvos universitetų studentų sunkiosios atletikos čempionatas.

Didelius svorius ant pakylos kilnojo tiek suaugę vyrai, tiek jaunimas, tiek senjorai, tiek šaunus merginų būrys. Tai buvo didelis šios senos olimpinės sporto šakos festivalis, kuriame puikiai pasirodė jaunieji mūsų universiteto sunkiaatlečiai. Jau balandžio mėn. vykusiose Lietuvos sunkiosios atletikos zoninėse varžybose Marijampolėje teisę vykti į šį finalinį turnyrą įgijo keturi universiteto atletai – Darius Adomavičius (ChGF), Albert Ginevič (MIF), Dovilė Janulynaitė (MF) ir Medicinos f. alumnas Lukas Šverčiauskas. Šie sunkiaatlečiai dalyvavo Lietuvos suaugusiųjų čempionate, o studentai tuo pačiu taškus kaupė ir universiteto studentų rinktinei

D. Janulynaitė iškovojo bronzą ir lipo ant trečiosios vietos pakylos. D.Adomavičius, A. Ginevič ir L. Šverčiauskas iškovojo garbingas 5-ąsias vietas.

Individualioje įskaitoje Lietuvos universitetų čempionate 1-ąją vietą (svorio kat. iki 62 kg) iškovojo Antanas Baida (EF), sidabro medaliais džiaugėsi Darius Adomavičius (ChGF), A. Ginevič ir D. Janulynaitė, o bronzinius apdovanojimus pelnė Erikas Dovydėnas (ChGF) ir Mindaugas Ranauskas (MIF). Nereiktų pamiršti ir kitų, prie VU sidabrinės pergalės prisidėjusių pirmakursių: Eimanto Semėno (EF), Albert Jankoit (MF) ir Deliano Palinausko (ChGF).

Lietuvos universitetų studentų čempionatas Vilniaus universitetui – sidabrinis! Jau ne pirmus metus universiteto stipruoliai tvirtai žengia and 2-osios vietos pakylos. Auksas atitenka Klaipėdos universiteto stipruoliams, kurių gretose visiems gerai žinomi pasaulinio masto galiūnai, tokie kaip A. Didžbalis, A. Staniulis ir kiti Lietuvos rinktinės atletai.

Sveikiname sportininkus ir linkime tokios pačios sėkmės sesijoje!

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos